Convertim GESA en el nou epicentre d’economia creativa i aturam el seu deteriorment

10 persones aturades de llarga durada contractats per PalmaActiva a través del ’Palma Visibles 2016’ netejaran l’edifici

Antoni Noguera: "És una satisfacció que la primera passa per recuperar aquest edifici emblemàtic de Ciutat la faci un col·lectiu d’aquest programa humil i transformador"


El regidor de Model de Ciutat, Urbanisme i Habitage digne, Antoni Noguera, acompanyat del batle, Jose Hila, de la regidora de Turisme, Comerç i Treball, Joana Maria Adrover, i del director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, ha explicat que "fem una primera passa per convertir GESA en el nou epicentre d’economia creativa i col·laborativa, i així aturar el seu deteriorament". 10 de les 75 persones aturades de llarga durada, contractades per PalmaActiva a través del programa Palma Visibles 2016, s’encarregaran de la neteja de l’edifici de GESA durant els propers 6 mesos. Visibles és un programa que compta amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació Estatal SEPE i del Fons Social Europeu.
Es tracta d’un edifici simbòlic per als ciutadans de Palma, situat a la façana marítima de la ciutat. Amb aquesta actuació es podran obrir a l’ús públic la planta baixa i el saló d’actes d’aquest edifici declarat BIC i que actualment es troba sense servei, mentre s’elabora un pla de viabilitat que ha de definir el seu futur. "D’aquesta manera, aturam el seu deteriorament per a posar-lo en funcionament", ha afirmat Noguera. El regidor ha explicat que "la idea és que es destini a usos lligats a la cultura, la participació i l’economia creativa”.
El director general d’Ocupació i Economia, Llorenç Pou, ha volgut remarcar “el compromís del Govern” amb el programa Visibles, que permet “donar una oportunitat a aturats de llarga durada majoritàriament majors de 45 anys amb projectes d’interès general que reverteixen en la ciutadania”.
Programa Visibles
Visibles és un projecte que vol millorar l’ocupabilitat dels treballadors de més edat. El programa facilita que les entitats locals contractin a treballadors de més de 35 anys que duguin almenys 12 dels últims 18 mesos –encara que no siguin consecutius– preferentment en situació de desocupació sense cobrar prestació o subsidi. Dels 75 treballadors del projecte Palma Visibles 2016, el 90% són majors de 45 anys.
Els objectius que es volen aconseguir amb aquest programa són millorar l’ocupabilitat dels participants del projecte i realitzar obres i serveis d’interès general i social per a millorar la imatge de Palma, a través d’un servei de qualitat, inclusiu i modern. A més de la neteja de l’edifici de GESA, el programa abarca tasques com les de dur a terme campanyes d’informació, vigilància i conscienciació per transmetre al ciutadà bones pràctiques sobre les defecacions dels animals de companyia, campanyes informatives per evitar els trastos als carrers i els cotxes mal aparcats, etc.
La convocatòria Palma Visibles 2016 és oberta a majors de 35 anys, els criteris d’accés donen prioritat als treballadors de més edat o aquells que tinguin càrregues familiars. Des del Govern, amb aquest programa, es vol ajudar les persones que han patit especialment la crisi econòmica i són aturades de llarga durada o col·lectius vulnerables.
A començament d’aquest any 2016, PalmaActiva ja va contractar a 64 persones aturades de llarga durada durant mig any. Visibles es suma a altres programes d’inserció laboral que desenvolupa PalmaActiva amb el SOIB com Garantia Juvenil, Renda d’Inserció Laboral i Vulnerables, entre d’altres.