Continua el maltractament a la Simfònica

Després de l’acord assolit amb l’anterior comitè d’empresa, el primer mes els treballadors ja no cobren les nòmines en temps i forma, i hi ha baixes que no es cobreixen


La coalició MÉS per Mallorca denuncia que, a dia d’avui, els treballadors de l’Orquestra Simfònica no han cobrat les seves nòmines. Després dels acords assolits, el primer mes els músics ja no cobren les nòmines ni en temps ni forma. A més, no s’estan cobrint algunes baixes que són sensibles per al bon funcionament de l’orquestra. La formació apunta que s’estan incomplint els acords arribats amb l’anterior comitè d’empresa.

El regidor de MÉS per Palma Antoni Noguera afirma: “continua el maltractament a la Simfònica, als seus músics i als seus projectes de vida. En un país normal, els gestors polítics de la Simfònica haurien dimitit més de tres vegades per vergonya”.

Noguera lamenta que “en un moment que la cultura hauria de ser el principal motor per sortir de la crisi, el Partit Popular vol aplicar amb les mateixes receptes que ens varen dur a la crisi. S’infravalora, s’infrautilitza i es maltracta a la Simfònica, que és un dels símbols culturals del país i punta de llança del trinomi turisme, cultura i desestacionalització”.

El diputat Nel Martí, del Grup MÉS, demanarà la compareixença de la consellera d’Educació i Cultura, Joana Maria Camps, al Parlament, i hi adreçarà preguntes parlamentàries per saber si pensen complir els acords amb els treballadors. El regidor de MÉS per Palma Antoni Noguera també sol·licitarà la compareixença del regidor de Cultura, Fernando Gilet, a la comissió pertinent, i el portaveu del grup MÉS per Mallorca al Consell, Joan Font, també farà preguntes a l’equip de govern sobre aquesta qüestió.