Consensuar objectius i reforçar un full de ruta comú

Després de posar les bases del rescat a la ciutadania, la prioritat de la formació ecosobiranista per enguany és posar les fites per canviar el model econòmic, social i ambiental


Després d’un any de legislatura, i de conèixer en profunditat els seus recursos que es disposen a les diferents de les àrees on MÉS per Mallorca té responsabilitat de govern, era el moment de fer una trobada d’alts càrrecs del Govern de les Illes Balears, del Parlament balear, del Consell de Mallorca i de l’ajuntament de Palma. La cita, a la qual hi han participat més de 30 alts càrrecs del partit, ha estat al Santuari de Cura, Randa. L’objectiu abans de començar el segon any de legislatura era compartir experiències i sinergies, així com establir prioritats i objectius.

"Aquest any 2017 és crucial, els pressupostos que s’aprovin aquest any, marcaran les polítiques que es duran endavant", ha assenyalat la coportaveu de MÉS per Mallorca Bel Busquets qui ha valorat molt positivament la feina feta durant el primer any de govern. "Hem aconseguit dues fites importantíssimes que són la Renda Social, una iniciativa de MÉS feta realitat per la conselleria de Fina Santiago i l’Impost Turístic Sostenible, que ha liderat Biel Barceló", ha assegurat Busquets. La coportaveu de la formació ecosobiranista ha recordat que tant la Renda Social com l’Impost Turístic Sostenible s’han aprovat amb consens i s’ha posat en marxa sense cap problema, iniciatives ambdues liderades per MÉS.

El coportaveu David Abril ha remarcat que la gestió que es du a terme pels membres de MÉS per Mallorca el que pretén és millorar les condicions de vida de la gent i en afrontar els principals reptes que té la societat de les Illes en aquest moment. "Els Acords del Canvi són un marc, però som conscient que vivim en una societat amb molts desequilibris en l’àmbit mediambiental i en el social" Abril ha comentat que si en aquest primer any s’han aconseguit fites important Renda Social i l’Impost Turístic i aquest segon any venen altres com l’establiment de sostre de places turístiques que ve de la mà d’aquesta regulació del lloguer turístic que aviat es presentarà l’esborrany i de totes les iniciatives.

En relació als pressupostos, Abril ha recordat que el primer any de govern s’ha prioritzat les retallades als docents i als sanitaris i que per al proper curs "la prioritat ha de ser el medi ambient, una de les principals víctimes d’aquesta situació conjuntural però que és la nostra prioritat, ja que d’això depèn també el model econòmic”.