COMUNICAT DE L’EXECUTIVA DE MÉS PER MALLORCA SOBRE EL FRACÀS EN LA CONFORMACIÓ DE GOVERN A L’ESTAT I LES ELECCIONS AVANÇADES

Davant el fracàs de les converses per aconseguir la investidura d’un nou govern a l’Estat, l’executiva de MÉS per Mallorca lamenta la incapacitat de les forces polítiques progressistes amb representació a Madrid d’arribar a una entesa.

La dissolució de les Corts i la repetició electoral és una “molt mala notícia” per les Illes Balears perquè arriba en els moments previs a la negociació d’un nou sistema de finançament així com el desplegament d’una part fonamental del REIB. Unes noves eleccions no fan més que allunyar la resolució d’aspectes vitals per al futur d’aquesta terra. A més, impedirà que es puguin recuperar drets socials perduts durant els anys de crisi o derogar, entre d’altres, normes com la reforma laboral. Tot, enmig d’una conjuntura política inestable d’auge de l’extrema dreta i també econòmica que podria entrar en recessió i que requereix de governs estables i de pressupostos que ajudin a corregir la situació. És més, amb la convocatòria electoral serà el tercer any que s’aplicaran els comptes aprovats pel ministre del PP Cristóbal Montoro.

Marginar els vots sobiranistes ens ha conduït fins aquí perquè a Madrid han actuat més en clau interna que no pensant en les necessitats dels ciutadans. És un error i una irresponsabilitiat.

El PSOE, gran valedor del bipartidisme, ha demostrat que ni sap ni vol assumir la nova realitat. La societat és plural, i en aquest context, ser incapaç d’arribar a acords amb altres forces l’incapacita per seguir un minut més.

Per això l’Executiva de MÉS per Mallorca convoca militants i simpatitzants a una Assemblea General el pròxim dia 23 a les 19.00 per parlar de les eleccions estatals i hi proposarà concórrer a les eleccions amb la mateixa fórmula que a les passades eleccions estatals, amb els companys d’Esquerra, MÉS per Menorca i Ara Eivissa i altres formacions que s’hi vulguin sumar.

Consideram imprescindible que l’electorat progressista, ecologista, feminista i sobiranista de les Illes Balears tengui un referent a qui votar, però que també la gent que cerqui una formació responsable i capaç d’arribar a acords enmig de la decepció i desencís generalitzats.

Així mateix, anunciam que farem una campanya amb el mínim cost possible com a denúncia d’unes eleccions fruit de la irresponsabilitat dels líders estatals que ni la ciutadania ni nosaltres desitjàvem.