Cogestió de l’aeroport i una altra pregunta «pancatalanista" de Ciudadanos al Ple del Consell

El Ple del Consell d’avui ha debatut sobre la cogestió d’AENA i ha aprovat el Codi ètic i de bon govern. També ha tingut lloc una contestació del president Ensenyat a una altra pregunta de Ciudadanos sobre el suposat «pancatalanisme» de la institució insular.

El Ple del Consell ordinari celebrat avui ha aprovat el Codi ètic i de bon govern i transparència del Consell Insular. D’aquesta manera, és vol tenir una institució més propera al ciutadà i més oberta. Cal recordar que aquest era un dels punts més importants de MÉS en les passades eleccions, fruit del qual s’han establert mecanismes de participació en totes les institucions.

Un dels punts del Ple ha versat sobre la cogestió dels aeroports i la privatització d’AENA. El conseller de MÉS, Lluís Apesteguia, ha defensat que «Volem una cogestió dels aeroports no supeditada a interessos privats. El control públic d’AENA està garantit per la mínima. Una ampliació del capital privat la deixaria fora control». Es tracta d’una de les línies estratègiques de la nostra economia, marcada pel fet que sigui una illa. Aquesta circumstància, moltes de vegades, li resta competitivitat.

El president Ensenyat ha contestat a una pregunta de Ciutadans, en la que mostraven, de nou, el seu conegut anticatalanisme. El redactat de la pregunta demanava al president si volia que els mallorquis fossin «100 % catalans». «Per a vosaltres tot el que es parla de Cabo de Gata al Finisterre és el mateix, però a la nostra terra parlam 14 llengües», ha contestat el president Ensenyat, que també ha demanat normalitat. «Vosaltres xerrau d’imposicions, jo crec que una persona té el dret de xerrar en català», ha explicat Ensenyat.

També s’ha parlat de la Diada. Concretament, una moció que demanava si s’han fet passes en el sentit de posar-la en comú amb l’Ajuntament de Palma. «La comissió de la Diada treballarà la proposta i farà el contacte amb l’Ajuntament per celebrar-la conjuntament», han explicat des de la institució insular.