Celebram la reobertura del camí a l’accés a la finca de Planícia

El conseller Vidal ha participar a l’excursió organitzada per l’associació cultural Bany-al-Bahar per celebrar una reivindicació històrica, de més de 12 anys de lluita


Cal destacar també que la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ja compta amb la llicència per poder intervenir en la restauració de les cases de l’Obi a la mateixa finca de Planícia, les quals s’utilitzaran dins el pla de recuperació d’activitats agrícoles i ramaderes de la possessió.

A més també es disposa de la llicència per executar les obres de restauració de les cases de Planícia necessàries per a poder accedir a l’antiga tafona que representa un dels principals valors etnològics de la Serra de Tramuntana i que fins ara restaven tancades al públic.

Aquestes dues actuacions s’executaran durant els propers mesos i es sumen a tota una sèrie de millores que han posat en marxa l’Institut Balear de la Natura ( IBANAT) amb mitjans propis, per tal de recuperar els usos tradicionals de la finca, tals com la recuperació i gestió de l’olivar, restauració de marjades i camins, recuperació del ferreret i la introducció de ramaderia. El mateix IBANAT destina tres treballadors al llarg de tot l’any en la mateixa gestió de Planícia.
De cara al futur la Conselleria de Medi Ambient elaborarà un pla estratègic amb el mateix Ajuntament de Banyalbufar per tal d’equipar les Cases de ses Collidores que es preveu puguin albergar als visitants com a refugi de muntanya. Aquest pla podria ser subvencionat amb l’impost turístic sostenible.

El mateix conseller Vidal han participar avui diumenge 23 d’octubre, a l’excursió organitzada per l’associació cultural Bany-al-Bahar per celebrar la decisió que el passat febrer va adoptar l’Audiència Provincial desestimant el recurs d’apel·lació interposat contra la sentència favorable a l’obertura d’aquests camins. D’aquesta manera es donarà resposta a una reivindicació històrica, de més de 12 anys de lluita, per part dels veïns i de l’Ajuntament.