Carles Gonyalons: “Són un mirall a nivell esportiu per altres joves”

El director general d’Esports i Joventut visita als joves balears que entrenen al centre d’alt rendiment Joaquin Blume de Madrid


El director general d’Esports i Joventut, Carles Gonyalons, ha assistit avui matí a Madrid a la presentació del Trofeu Princesa Sofia IBEROSTAR, la gran regata de classes olímpiques que se celebra a Mallorca a la primavera, en un acte que a més ha servit perquè la competició balear apadrinés a l’equip olímpic espanyol de vela. S’ha de remarcar que aquesta prova és classificatòria per als Jocs de Rio 2016 i també servirà per fer la selecció del combinat nacional. La competició de vela olímpica ha apadrinat a l’equip olímpic espanyol de vela, amb la presència de les regatistes Támara Echegoyen, Ángela Pumariega i la mallorquina Marina Gallego. Gonyalons ha remarcat que “és un orgull per Balears tenir a les nostres aigües un trofeu d’aquest nivell i d’aquesta rellevància a nivell internacional. Estem treballant per donar el màxim suport possible per donar a aquest trofeu conjuntament amb la conselleria de Turisme i l’Agència de Turisme de Balears.” També ha donat “suport i ànims i molta sort a tot l’equip olímpic i especialment a la mallorquina Marina Gallego que té possibilitat de ser olímpica.”

Ja al capvespre, Gonyalons ha visitat el centre d’alt rendiment Joaquin Blume, on ha conegut als esportistes de les Illes que hi entrenen i ha mantingut un primer contacte directe i proper amb ells, amb idea de donar-hi continuïtat per conèixer les seves demandes, crítiques i necessitats.

Durant la trobada, Gonyalons ha incidit molt en la importància de compatibilitzar estudis i activitat esportiva. També s’ha parlat del tema dels valors esportius, ja que ha remarcat que “són un mirall a nivell esportiu per altres joves. En el seu cas els resultats esportius són molt importants, però haurien de ser encara més importants aquests valors personals com la tolerància, el respecte, el joc en equip, etc.” en aquest sentit, els ha recordat que a més de ser un exemple per molts altres joves, duen també el nom de Balears a la competició d’alt nivell, una de les obligacions que es reflecteixen al Decret d’Esportistes d’Alt Nivell que va entrar en vigor a finals de l’any passat i al qual poden accedir. El director general els ha volgut explicar també els avantatges de la regulació de la figura d’esportista d’alt nivell que, entre altres qüestions, contempla poder compatibilitzar vida acadèmica i laboral amb l’esport.

Per altra banda, el director general ha remarcat la importància de donar a conèixer la feina que fan els joves esportistes illencs a Madrid i s’ha compromès a donar-lis visibilitat. “La idea és que hi hagi un contacte directe i atracar a aquests esportistes que són a Madrid, enfora de casa, a les Illes. Donar a conèixer la gran tasca que duen a terme enfora del seu entorn i el seu lloc de procedència.” Aquesta feina, ha assegurat Gonyalons “és primordial com a eina per canviar la societat, perquè mitjançant l’esport i els valors que representen, podem aconseguir més integració social, podem influir en el canvi de la societat.”

En aquests moments hi ha deu joves a Joaquin Blume: Marc tur Picó (atletisme), Vicent Riera Serra (bàdminton), Julian Perez Marchant (gimnàstica), Adrià Vera Mora (gimnàstica), Miguel Bisellach Servera (golf), Nuria Jiménez Murillo (golf), Joan Tous Nicolau (golf), Alejandro Lara Villar (karate), Marc Sánchez Torren (natació) i Miriam Alarcón Torres (tir amb arc).