Cap honor per als corruptes

Abril: “El judici del cas Nóos és un bon moment per retirar les plaques amb el nom de corruptes com Jaume Matas dels edificis públics”


El portaveu del grup parlamentari MÉS per Mallorca, David Abril, ha assenyalat avui, coincidint amb l’inici del judici pel cas «Nóos», que «és una vergonya que es torni a jutjar Jaume Matas i encara hi hagi un bon grapat d’edificis públics arreu de les nostres Illes amb el nom de l’expresident corrupte a les plaques inaugurals».

En opinió del grup MÉS, «en aquestes alçades, els símbols de la corrupció i el saqueig ja no hi haurien de ser, ni per ètica ni perquè així es va acordar en el seu dia conjuntament entre els diferents partits. En el seu moment Bauzá no va voler eliminar aquestes plaques que presideixen edificis com la seu d’IB3 mateixa, o un grapat de centres de salut o escoles, perquè el PP va ser incapaç de rompre amb la seva pròpia herència, i ara s’ha de fer».

Abril ha insistit que el judici del cas Nóos és una bona oportunitat per eliminar aquests símbols, i ha instat el Govern i altres institucions afectades a eliminar d’una vegada per totes aquest «reconeixement immerescut a qui sobretot va aprofitar les institucions públiques en benefici propi». Així mateix, el grup MÉS presentarà una proposició no de llei instant el Govern a la retirada de les plaques que encara consideren Jaume Matas, malgrat tot, «molt honorable».

Finalment, el portaveu del grup parlamentari ha assenyalat la importància del judici del cas Nóos pel que fa a la recuperació de la credibilitat en les institucions i en la justícia. No sols perquè es jutja un dels casos de corrupció més paradigmàtics de l’època del saqueig, sinó perquè també es jutja una membre de la Família Reial. De fet, tot l’entramat de Nóos va ser possible gràcies al fet que Urdangarín era el marit de la infanta, per tant ella és còmplice i no sols espectadora d’aquest cas.