“Canviarem Palma amb la cultura”

Antoni Noguera presenta l’esborrany de propostes del projecte Cultural per a Palma 2015-2019 que neixen dels professionals i les entitats del sector

“La Cultura com a principal indústria de Ciutat i eix bàsic per a foment de la intel·ligència col·lectiva”


El regidor i candidat a la batlia de Cort, Antoni Noguera, ha presentat avui l’esborrany del mapa conceptual que resumeix les principals propostes per a la Palma Cultural que volem per als propers anys. El candidat de MÉS per Palma, acompanyat pels membres de la candidatura Joana Maria Coll i Marcos Augusto, ha explicat que aquestes propostes sorgeixen de les reunions amb entitats i professionals de diferents sector culturals, les anomenades “Taules al Rita”.

“Fem propostes concretes i de futur en Arts Visuals, Arts Escèniques, Turisme, Infraestructures, Llibre, Patrimoni, Música i Festes Populars. Apostam per convertir la Cultura en l’eix bàsic per al fonament de la intel·ligència col·lectiva, i sobretot convertir la Cultura en la principal indústria de Ciutat”.

El candidat a Palma ha explicat que aquestes propostes són el primer esborrany del projecte cultural Palma 2015-2019, i que encara ha de ser ratificat en assemblea oberta el proper dimecres 11 de març.

Antoni Noguera ha explicat les propostes concretes de cada àmbit (i que es poden consultar en els documents adjunts). “Totes les propostes tenen un eixos en comú, principis bàsics que han d’estar presents en totes les accions i activitats culturals”.

Aquests eixos són:

Garantir la transparència i bones pràctiques. “Amb el govern del PP, la transparència brilla per la seva absència en la gestió dels concursos i les jurats”
Potenciar l’agenda cultural: difondre totes les activitats a través d’una web, les xarxes socials i en col·laboració amb mitjans de comunicació culturals.
Dignificar la professió dels artistes.
Impulsar el Consell de Cultura Municipal: un espai de representació, participació i avaluació dels professionals i les entitats de tots els àmbits culturals.

“Consideram imprescindible potenciar un diàleg permanent amb les entitats i els professionals dels diferents àmbits del sector cultural. Si volem convertir Palma en un referent cultural, el PP ha fet tot el contrari. No podem permetre que amb l’excusa de l’estafa de la crisi i les retallades, s’hagi expulsat al món de la cultura de l’àmbit públic. S’han de garantir col·laboracions i mantenir un feedback permanent per construir una ciutat oberta, creativa i moderna”.

Entre les principals propostes exposades, destacam:

la necessitat d’un Pla Director de Festes;

l’impuls de la finestreta única per facilitar les activitats culturals d’entitats i associacions;

desconcentrar la revetlla de Sant Sebastià i organitzar durant una setmana una oferta musical variada, local i de qualitat;

hem d’apropar la cultura i la creativitat a les escoles;

crear l’àrea de Patrimoni a l’Ajuntament de Palma; dignificació dels Premis Ciutat de Palma

potenciar Palma com a plató de cinema

crear espais creatius i de mediació entre turisme i cultura

Documents adjunts