Campomar: “Estarem vigilants amb els pressupostos generals perquè fins ara el govern de Sánchez ens ha deixat abandonats”

MÉS per Mallorca reivindica la necessitat d’una nova llei agrària per posar-hi la pagesia al centre


La diputada de MÉS per Mallorca Joanaina Campomar ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que “estarem vigilants amb els pressupostos generals perquè fins ara el govern de Sánchez ens ha deixat abandonats”. La diputada ecosobiranista ha criticat que l’executiu espanyol no ha fet cap gest cap a les Balears com sí que ha fet amb altres comunitats i ha recordat que, per exemple, “el REB no compleix amb els requisits mínims que demanda la societat civil”.

Campomar ha assenyalat que “la ciutadania de les illes no es mereix quedar una altra vegada a la coa en les inversions estatals” i que si això passa, “quedarà en evidència que els 8 diputats que teòricament ens han de representar no defensen els interessos de la ciutadania illenca i que és més necessària que mai una veu pròpia al Congrés”.

Ple extraordinari

D’altra banda, el diputat Miquel Gallardo ha explicat els punts clau de la llei agrària, que es debatrà demà en ple extraordinari. El diputat ecosobiranista ha destacat que “era necessària una nova normativa que realment fos agrària i donàs importància als temes agraris i no als urbanístics”. “És una normativa molt participada i consensuada, no només durant el debat previ sinó també durant el parlamentari: de les 351 esmenes se n’han consensuat quasi el 40%”, ha afegit.

Gallardo ha destacat també que aquesta normativa “prioritza el paper fonamental de la pagesia a les illes” i que “té com a objectiu clau conservar el valor agrari de les terres fèrtils aturant l’especulació i la pressió urbanística”.