Campomar: “El pressupost de recerca i desenvolupament és una peça fonamental per ajudar a diversificar el model econòmic”

MÉS per Mallorca considera insuficient el Reial Decret en matèria d’habitatge


La diputada Joanaina Campomar ha fet una valoració dels pressupostos de 2019 aquest dilluns en roda de premsa. L’ecosobiranista ha destacat l’augment d’un 32% del pressupost global durant tota la legislatura, el que ha permès “revertir moltes de les retallades del Partit Popular” i dedicar-lo a les prioritats del Govern del Canvi.

Campomar ha incidit en l’augment del 181% que s’ha produït en la inversió en R+D+i durant la legislatura, “un pressupost que és una peça fonamental per ajudar a diversificar el model econòmic, un dels nostres objectius clau d’aquests quatre anys”. La diputada ecosobiranista també ha destacat el pressupost destinat a habitatge, “una altra fita important perquè converteix aquest tema en una prioritat”. Així, el 2019 s’hi destinarà quasi el doble de pressupost que l’any anterior, augmentant la partida en 33 milions d’euros. A més, es rebaixarà l’impost de transmissions patrimonials en quasi un 40% en la compra del primer habitatge de menys de 200.000 euros.

Consell de Ministres

La diputada ha fet, d’altra banda, una valoració del Reial Decret Llei de mesures en matèria d’habitatge que es va dur divendres passat al Consell de Ministres. “Valoram positivament l’ampliació del termini dels contractes de lloguer habitual, a cinc anys en particulars i set en empreses, una mesura que contemplàvem a la PNL que vam presentar a l’agost”, ha explicat. Tot i això, ha afegit, “és insuficient i deixa fora una qüestió essencial que també demanàvem: crear instruments perquè els ajuntaments poguessin frenar l’augment dels preus de lloguer”.

A més, Campomar ha fet referència a l’informe que es va presentar sobre l’avantprojecte de llei de reforma de la LOMQE. “Valoram positivament aquesta passa de reforma per part del govern espanyol, però demanam des d’aquí que sigui quin sigui el projecte final, s’hi respectin les competències lingüístiques de les comunitats que tenim llengua pròpia”. La diputada ecosobiranista ha recordat que la immersió lingüística “és un model que funciona” i que “el decret de mínims està acceptat entre la comunitat educativa”, per la qual cosa hauria de ser un debat superat.