Campomar: "Demanam a Huertas i al PP: seny i responsabilitat"

MÉS per Mallorca lamenta que els populars i Xelo Huertas hagin bloquejat el relleu a la presidència del Parlament


MÉS per Mallorca lamenta la manca de responsabilitat del Partit Popular de les Illes Balears i de l’encara presidenta del Parlament Xelo Huertas."Avui El PP ha bloquejat que la plaça de Xelo Huertas quedi vacant i ho ha fet conjuntament amb Huertas”, ha explicat, Joana Campomar, diputada de la formació i secretària de la Mesa del Parlamen. De forma injustificada els conservadors i Xelo Huertas han impedit que s’apliqui l’article 39C, relatiu al relleu de la persona que ostenta el càrrec a la Presidència del Parlament en cas d’expulsió del seu grup polític. Un fet que hauria ser que permetria recuperar la tranquil·litat parlamentària i acabar amb un renou que fa malbé la institució i que hem denunciat reiteradament des del la formació.

Cal assenyalar avui que la Presidenta s’ha inhibit de la reunió a l’inici de la Mesa del Parlament, i en conseqüència Vicenç Thomàs, com a vicepresident ha passat a conduir la reunió i actuar com a president en funcions. Tots els grups han analitzat si el document d’expulsió de les dues diputades de Podem era adequat a allò que exigeix el reglament i la lletrada ha passat a relatar les propostes i els acords que se’n deriven, dels quals en tenia còpia Vicenç Thomàs, com a president en funcions. Thomàs ja coneixia la intenció de la presidenta d’inhibir-se i s’havia reunit prèviament amb la lletrada per conèixer les propostes d’acord, tal com sempre ha fet la presidenta Huertas a les reunions d’aquesta legislatura. "Cap dels altres membres de la Mesa, tenia aquestes propostes i acords. "En el moment que jo he demanat que es reparteixen. El PP s’ha negat a agafar aquest document i ha sortit i ha bloquejat aquesta Mesa amb la Presidenta". El PP i Huertas s’han negat a rebre la còpia i han aprofitat l’oportunitat per aixecar-se i abandonar la sala. Tal com s’han desenvolupat els fets Campomar creu que pot ser "una maniobra consensuada entre ells precisament per bloquejar aquests acords".

"Hem de veure si Huertas té la responsabilitat de respectar aquesta institució i convocar la Mesa com més aviat millor perquè es puguin prendre aquests acords. Això és el que demanam a Huertas i al PP: seny i responsabilitat".

Convocatòria per urgència

Els grups polítics que conformen la majoria parlamentària han registrat avui la sol·licitud de la convocatòria urgent de Junta de Portaveus per resoldre quant abans aquesta situació. La convocatòria d’urgència redueix de 8 a 4 els dies el termini per convocar-la.