Campomar: “Davant l’organització de l’extrema dreta, l’esquerra ens hem de fer costat”

MÉS per Mallorca mostra el seu suport amb el professorat denunciat per Ciutadans i VOX


La diputada ecosobiranista, Joanaina Campomar, ha valorat aquest dilluns en roda de premsa l’actualitat d’aquest cap de setmana. “L’acte de VOX i les declaracions del PP i Ciutadans demostren que a l’estat espanyol tenim una transició incompleta, que la dreta suposadament moderada s’ha tret la careta i que els que es manifestaven en la intimitat al Valle de los Caídos ara ho fan cara alta”, ha assegurat. Campomar també ha afegit que, “davant l’organització de l’extrema dreta, l’esquerra també ens hem d’organitzar i fer-nos costat, des de l’acció local, l’ecologisme i el feminisme”.

Aquestes formacions, ha lamentat Campomar, basen les seves accions en “tres eixos que rebutjam”: una major centralització de l’Estat i política autoritària lluny de la gent, anar contra els drets de les dones i tornar a posar dins les cunetes i davall terra la història i memòria de la nostra societat. D’altra banda, la diputada ecosobiranista ha traslladat el suport de MÉS per Mallorca als docents que han estat denunciats per VOX i Ciutadans: “sembla que tornam als temps de Bauzá. Donam suport a la feina del professorat que reforça els valors de respecte, solidaritat i compromís”.

Derogació de l’impost al Sol

Campomar ha celebrat, d’altra banda, l’anunci de la derogació de l’impost al Sol per part del govern espanyol, “una mesura que va molt lligada a la feina que feim des de les Balears amb el projecte de llei de canvi climàtic”. La diputada ecosobiranista ha explicat que la transició energètica que contempla la normativa “no és només una transició energètica, és una transició social, econòmica i ecològica que ens donarà una societat més justa, sostenible i solidària”.

La diputada també ha explicat que al ple d’aquest dimarts es debatran tres punts importants: el projecte de llei contra les prospeccions, el del senador de Formentera i la de comerç. Campomar ha afegit que les dues primeres aniran al Congrés i que “esperam que la Mesa no posi cap trava a la seva tramitació, com ja va fer amb el projecte contra les prospeccions”.