Campomar: "Cal rendibilitzar el valor afegit de l’experiència"

MÉS proposa al Parlament instar Inspecció de Treball a retirar i sancionar anuncis discriminatoris amb les persones de més de 45 anys


"És normal obrir els diaris i veure anuncis de feina clarament discriminatoris amb les persones aturades de més de 45 anys, quan no ho hauria de ser", ha assegurat avui el portaveu David Abril a la roda de premsa que ha fet MÉS per Mallorca amb representants d’AMPEB. Abril ha anunciat que MÉS presentarà una Proposició No de Llei per eradicar aquesta discriminació que ha qualificat de "vergonya", ja que diu "és un dels col·lectius més afectats per la crisi".

«Se busca cocinero joven (máx. 30 años) con experiencia»

«Mozo de almacén, media jornada, edad entre 20 y 40 años»

«Se precisa personal entre 18 y 32 con ganas de trabajar»

«Se precisa camarera para bar de copas en paseo marítimo chica de entre 19 y 30 años»

Són ha exemples d’anuncis reals que posen en evidència les discriminacions que es produeixen al món laboral a la nostra comunitat, i que exclouen expressament col·lectius com les persones aturades majors de 45 anys, que ja tenen prou dificultats per trobar una feina avui dia.

Tal com s’ha explicat abans per lluitar contra aquesta discriminació, el grup parlamentari MÉS per Mallorca presenta una PNL a la qual demana que "el Parlament de les Illes Balears insti la Inspecció de Treball i Seguretat Social a fer retirar els anuncis discriminatoris d’ofertes laborals, així com a sancionar a les empreses que els promouen i se’n beneficien". La proposició No de Llei de la formació també reclama que el "Govern de les Illes Balears i els agents socials a vetllar pel compliment de la normativa comunitària en matèria de discriminació, especialment la directiva 43/2000 CE de 29 de juny"

El president de l’associació AMPEB (associació d’aturats de més de 45 anys) Pedro Delgado ha aprofitat per fer una crida a no deixar de banda del mercat laboral a persones que tenen capacitats per fer feina "Jo tenc moltes ganes de fer feina. I no pot ser que gent com jo pel fet de tenir 45 o 55 anys quedin fora del mercat", ha dit. En aquest sentit també s’ha pronunciat la tresorera de l’entitat Dolors Sastre qui ha explicat no hi haguessin ofertes de feina tan restrictives amb l’edat "almanco ja tens l’opció d’enviar el currículum i més possibilitats de fer una entrevista on poder demostrar les teves capacitats"

"Cal rendibilitzar el valor afegit de l’experiència. A la vegada que s’ha de donar igualtat d’oportunitats a les persones majors de 45 anys", ha assenyalat la diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar qui també ha fet referència a la necessitat de visibilitzar aquesta situació i de conscienciar a la societat de posar en relleu l’experiència laboral de la gent.