Campanya per a l’estalvi d’aigua

Vicenç Vidal : “l’aigua és un bé escàs, és un bé que hem de cuidar i un bé que hem de sapiguer gestionar"

Per segon any consecutiu el Govern de les Illes Balears llança la campanya “L’aigua és un bé escàs. Pensa-hi!”, una campanya que serà present durant tres mesos als mitjans de comunicació amb l’objectiu de conscienciar ciutadans i visitants de la importància de mantenir actituds responsables per fer un ús racional de l’aigua, ja que la situació actual dels reserves hídriques a les Illes Balears és del 67%.

L’Agència Balear de Turisme ha adaptat la publicitat a la premsa que té com a públic objectiu els residents i els visitants estrangers. A més, durant dos mesos, dos autobusos de l’Empresa Municipal de Transport de Palma (EMT) de la línia 15, que fa el trajecte Palma-s’Arenal, i dos autobusos de Transports de les Illes Balears (TIB) de la línia 104, que cobreix tot el municipi de Calvià i de Calvià a Palma, anunciaran la campanya.
Biel Barceló ha destacat que “enguany volem demanar no solament als ciutadans residents a les Illes Balears, sinó també als que venen a passar-hi uns dies, que prenguin consciència de l’escassesa d’aigua i que s’afegeixin a l’estalvi d’aquest recurs”.

Per la seva banda, el conseller Vidal ha recordat la importància de recuperar la cultura de l’aigua en un context de sequera greu que va afectar arreu de les Illes i de la que “no ens en podem oblidar”, ja que, “l’aigua és un bé escàs, és un bé que hem de cuidar i un bé que hem de saber gestionar”. Vidal també ha explicat que és una campanya oberta i que tots els Consells Insulars i Ajuntaments en poden participar des del seu espai web.
Part d’aquesta campanya passa també per un procés de gestió de la demanda de l’aigua. Per això s’han duit a terme actuacions informatives sobre la situació actual de sequera a les illes, obertes a la participació de tots els ciutadans, a les quals s’han convocat els consells insulars de l’aigua. A més, de manera conjunta amb els ajuntaments, s’ha tractat de la detecció de fuites i de les mesures que han d’adoptar els municipis.