Cabrera, 25 anys protegida

MÉS celebram la declaració de parc nacional de la zona verda més important de Palma


Aquest divendres 29 d’abril MÉS celebram que fa 25 anys de la declaració de Parc Nacional de l’illa de Cabrera. La regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, Neus Truyol, ha recordat que "estam de celebració i això és fruit de la lluita social i ecologista dels anys 70 i 80".
Truyol ha insistit que "es tracta de la zona verda més important de Palma i del Mediterrani". Més concretament, es tracta d’una barriada del districte Centre, regidor del qual és Llorenç Carrió. La cooperació per millorar el parc nacional és duta a terme per qui la gestiona, des de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, amb Vicenç Vidal al capdavant, i des de la regidoria de l’Ajuntament de Palma de Truyol.
Tal com la regidora ha anunciat, “Cabrera és un privilegi d’espai verd natural que hem d’acostar a la gent i potenciar”. En motiu d’aquest 25è aniversari volem recordar les quatre línies d’actuació “claus” que es duran a terme amb la subvenció estatal per tal d’aconseguir una illa per a tothom més accessible, més verda i més sostenible.
Per una banda, la voluntat de “millorar la senyalització del parc ja que, per exemple, els rètols que hi ha ara als punts d’arribada a l’illa són insuficients”. Amb aquesta actuació es vol aconseguir que el/la visitant sàpiga que està a un parc i què hi pot trobar. Per altra banda, es subvencionaran les visites d’escoles i entitats socials que hi vagin a fer activitats ambientals. Truyol va destacar la necessitat d’aconseguir que “Cabrera sigui autosuficient pel que fa l’energia. Volem que l’illla utilitzi el 100% d’energies renovables i, per aquest motiu, invertirem en les instal•lacions d’energia fotovoltaica”. Finalment, la iniciativa de “treballar en activitats d’anàlisis i excavació de jaciments arqueològics de Cabrera”.