Busquets: "Les discrepàncies del PP semblen una estratègia per bloquejar l’Oficina Anticorrupció”

Una promesa electoral de MÉS per Mallorca, un dels punts dels Acords pel Canvi i prest una realitat


La passada campanya electoral MÉS per Mallorca ja va posar damunt la taula la importància de posar en marxa una Oficina Anticorrupció, una demanda que va ser incorporada als AcordsPelCanvi, ja que "la corrupció ha fet molt de mal en aquesta terra", ha assenyalat la portaveu de la formació Bel Busquets.

L’Oficina Anticorrupció funcionarà de manera independent, i dependrà orgànicament del Parlament. Serà similar a la recentment aprovada al País Valencià i a Catalunya i també a la que s’aprovarà avui a Navarra, tindrà potestat investigadora.

Es tracta d’una llei molt consensuada, ja que de les 100 esmenes presentades, s’incorporaran 80 i queden una vintena pel ple de demà. Els punts de discrepància ha estat el règim sancionador, que permetrà castigar a qui amb la seva actuació impedesqui la investigació. També hi hagudes discrepàncies en relació a l’Elecció de la direcció en segona volta per majoria absoluta. "Nosaltres tenim plena confiança en què se cercarà que hi hagi consens. Però si no hi ha les 3/5 parts a favor del nom presentat, aquesta opció no permetrà tenir bloquejat el funcionament d’aquesta Oficina que pretén ser una eina fonamental contra la corrupció.

"És sorprenent que encara que fa sis mesos que la proposta està damunt de la taula, ara al darrer moment hi hagi aquesta necessitat de dur el règim sancionador al Consell Consultiu. Les discrepàncies del PP semblen una estratègia per retardar la llei i bloquejar la creació de l’Oficina Anticorrupció”, ha assegurat Busquets. També la portaveu ecosobiranista ha recordat que l’esmena que parla de necessitar una majoria absoluta és del mes de maig.

Palma és Palma

"Palma és Palma", ha dit Busquets per afegir a continuació que "el nom de la ciutat per raons històriques, científiques, culturals i de tradició ha de continuar sent el que és". La portaveu també ha remarcat que és el que utilitza la majoria de la població. I l’altre és el que utilitza l’administració de l’Estat. "No acceptam que el fet identitari quedi en mans externes", ha conclòs Busquets qui ha assenyalat també que no s’ha de canviar ni per promoció turística ni per cap altre motiu.