Busquets: "La gestió d’aquest executiu està fent que la riquesa generada pel turisme deixi d’estar en mans d’uns pocs"


La coordinadora de MÉS i vicepresidenta del govern qualifica d’apocalíptic i irresponsable el discurs del PP


La coordinadora de MÉS per Mallorca i vicepresidenta del govern, Bel Busquets ha assegurat avui al Parlament que "la gestió d’aquest executiu està fent que la riquesa generada pel turisme deixi d’estar en mans d’uns pocs". Assenyala que "ho feim no només amb l’Impost de Turisme Sostenible, que compensa la pressió turística al nostre territori amb inversions per la protecció del medi ambient i del patrimoni cultural i també destina fons a la recerca científica, la sostenibilitat del turisme i també per millorar la formació i l’ocupació".

L’ecosobiranista ha explicat també com s’ha feina per a millorar les condicions dels treballadors i treballadores del sector amb el nou conveni col·lectiu, que preveu una pujada del sou en un 17 % en 4 anys.

Busquets també ha destacat que els pressupostos de 2018 inclouen una partida de 21 milions d’euros per a innovació. I que gràcies a les subvencions d’aquest Govern, hi ha hagut un increment del 40 % de la inversió que fan les empreses en investigació i desenvolupament. Una inversió que seguirà gràcies als incentius fiscals com els destinats a la capitalització d’empreses amb el segell de PIME Innovadora i desgravacions a qui faci intervencions en aquest sentit i a les spin-off. "La diversificació econòmica és una carrera de fons, aquest Govern hi està immers, i puc dir ben convençuda que nosaltres estam ben en forma, tenim les eines els coneixements i les ganes, per seguir en aquest camí."

Alhora la vicepresidenta ha acusat al PP de fer un discurs apocalíptic i irresponsable. Ja que "totes les previsions per a 2018 apunten a unes xifres d’arribada de turistes similars a les de l’any passat. No s’inventin una crisi que no existeix perquè al final poden fer-la realitat". Busquets ha comentat que mercats com Turquia, Tunísia, Grècia o Egipte s’estan recuperant de les crisis de diversa naturalesa que han viscut. "Ara bé, les Illes Balears som una destinació turística consolidada. A més, s’hi ha fet una aposta per la qualitat, tant per part del sector públic com per part del sector privat. Aconseguir una activitat turística equilibrada i sostenible en l’àmbit econòmic, social i mediambiental és fonamental no només per a l’economia, sinó també per al conjunt de la societat i per al territori. I això és el que estam cercant des d’aquest Govern".