Busquets: "Evitam l’especulació que tant de mal ha fet a la nostra terra"

La nova llei d’Urbanisme inclourà una esmena de MÉS per Mallorca per desclassificar urbanitzables que no s’han desenvolupat


MÉS per Mallorca valora positivament la Llei d’Urbanisme que s’aprovarà definitivament al ple parlamentari de demà. La portaveu ecosobiranista ha explicat que la nova normativa "conté mesures necessàries per a un urbanisme més sostenibles: més mesures de control de disciplina urbanística, majors reserves per habitatges de protecció oficial, i mesures per agilitzar la tramitació de planejaments municipals". Busquets ha recordat que a l’anterior legislatura el llavors conseller Biel Company va fer una llei que per desregular. "Les esquerres dels Acords pel Canvi posam ordre pensant en l’interès general i en evitar l’especulació que tant de mal ha fet a la nostra terra i al nostre territori"

La formació ecosobiranista va presentar dues esmenes -que formaran part de la llei- amb l’objectiu de desclassificar sòl urbanitzable que no s’ha desenvolupat durant dècades. En aquest sentit, la portaveu de MÉS per Mallorca, ha assenyalat que "s’ha aprovat, circumscrit a l’illa de Mallorca, desclassificar aquells urbanitzables del segle passat que no s’han desenvolupat en els terminis que es marcaren al seu moment, i que poden ser objecte d’especulació en el futur". Busquets ha explicat que això permetrà que els ajuntaments puguin fer el seu planejament sense aquestes hipoteques.

Només en el cas de Llucmajor, això representaria 200 hectàrees (2 milions de m2) classificades com a sòl urbanitzable no programat industrial, quan el polígon actual, d’unes 67 ha encara només està desenvolupat en un 50% aproximadament. I ara, quedarà desclassificat gràcies a una de les esmenes de la formació ecosobiranista

L’altra esmena de MÉS per Mallorca aprovada en comissió fa que la disposició derogatòria de la Llei d’Urbanisme sigui més ambiciosa, i derogui també la Disposició Addicional 7ª de la Llei 7/2012 de Company, que permet desclassificar zones de costa que havien quedat sense urbanitzar entre trames urbanes, com Ses Variades, a Eivissa.

Llei policies locals
La diputada de MÉS per Mallorca, Joana Aina Campomar, ha defensat els avanços que introdueix la nova llei de policies locals "Permetrà una major estabilitat als interins, i també una major presència de dones a les plantilles i una millor coordinació amb els ajuntaments", ha assegurat Campomar.