Busquets: “Això no ha acabat. Volem en Valtonyc a a casa”

Des de MÉS per Mallorca es considera que la justícia belga ha evidenciat la manca de llibertats i drets civils que s’està patint a l’Estat espanyol, i s’exigeix al Govern de Sánchez que permeti el seu retorn i derogui la legislació repressiva


Els portaveus de MÉS per Mallorca han valorat la decisió dels tribunals belgues, assegurant que ha quedat en evidència que a l’Estat espanyol es pateix una regressió democràtica que afecta de forma directa a llibertats i drets civils bàsics, com la llibertat d’expressió.

Guillem Balboa ha recalcat que Bèlgica ha rebutjat una sentència ferma espanyola, no un procés judicial obert. "Això suposa un conflicte diplomàtic de primer ordre, ja que un estat de la Unió Europea està dient a un altre estat membre que vulnera i persegueix drets humans", ha assegurat el coportaveu de MÉS per Mallorca, afegint que "no estam parlant d’un error d’un sentència, sinó de tot un sistema repressiu; en Valtonyc no és un cas aïllat, en aquest moment hi ha molts artistes i polítics vergonyosament empresonats i exiliats".

Bel Busquets ha exigit al Govern de Sánchez que prengui les mesures oportunes perquè Valtonyc pugui tornar a casa, així com eliminar tota la legislació repressiva impulsada pel PP: "acceptar l’error i subsanar-lo és l’única sortida mínimament digna que li resta a l’Estat", ha declarat la coportaveu sobiranista. "Això no ha acabat. Volem en Valtonyc a a casa No aturarem fins que en Valtonyc sigui lliure i a Mallorca, i fins que no hi pugui haver altres Valtonycs perseguits", ha conclòs Busquets.