Busquets: "A Catalunya la solució ha de ser política, a través d’un diàleg profund"

MÉS per Mallorca apel·la al PSOE a deixar de donar suport al PP i Ciutadans i a treballar perquè l’estat espanyol s’allunyi d’aquests tics dictatorials


MÉS per Mallorca no considera ni esmenable la Proposta No de Llei (PNL) de Ciutadans que vol aconseguir un suport institucional en defensa de l’Estat de Dret a Catalunya. "No acceptam lliçons dels instigadors, juntament amb el PP d’aquesta resposta antidemocràtica que es va produir ahir. La PNL de Ciutadans no és ni digna de ser esmenable, ja que el que defensa és la porra com el desplegament de l’Estat de dret. El PP i Ciutadans amb la seva política buiden de significat la paraula democràcia i Estat de Dret", ha assenyalat el coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril.

La també coportaveu ecosobiranista Bel Busquets ha condemnat la brutalitat policial de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil a Catalunya. "La paraula vergonya és el titular més utilitzat per la premsa internacional i reflecteix el sentiment de les persones demòcrates davant la repressió policial que va exercir l’estat espanyol ahir. La violència policial que va fer servir el govern de Rajoy s’acosta molt al que seria una dictadura", ha assegurat Busquets qui a continuació ha aprofitat per "donar el nostre suport com a poble mallorquí al poble català, que ahir va patir una repressió brutal. Destacam l’exemplaritat i la dignitat del poble català amb actitud cívica, pacífica i de cooperació".

Tot i que les ferides són fresques, no només físiques, també metafòriques MÉS per Mallorca apel·la al diàleg. "La situació de l’estat espanyol, ja hem parlat a les eleccions del 2015 que l’estat espanyol té dos problemes, el territorial i el dels drets socials. La solució ha de ser política, a través un diàleg profund sense línies vermelles", explica Busquets. Segons la formació ecosobiranista Rajoy no té legitimitat per tirar endavant, "el que ha de fer és dimitir, ha demostrat que no és capaç de resoldre el problema. També volem apel·lar al PSOE perquè deixi de donar suport a la unió PP ciutadans i que treballi perquè l’estat espanyol sigui una cosa diferent i allunyada d’aquests tics dictatorials."