Bujosa: «El Consell aposta per les persones i treballa al seu servei»

Avui ha tingut lloc el segon dia del debat de Política General, amb el torn dels portaveus dels grups polítics. Mercè Bujosa, consellera portaveu de MÉS a la institució, ha centrat el seu discurs a reivindicar el municipalisme i la política de proximitat, juntament amb la feina feta amb el marc de referència del programa de MÉS per Mallorca. També ha tingut paraules crítiques per l’escas finançament del Consell i ha reclamat més competències per a la institució insular.

En el discurs, Bujosa ha explicat que aquests dos anys han esta «Una aposta clara pel treball, per les persones i al seu servei. Una aposta clara pels ajuntaments. Aquestes són les nostres prioritats: les persones i el nostre entorn, Mallorca».

Bujosa també ha fet un recorregut per la feina dels diferents departaments, sobretot a la feina feta per l’IMAS —gestionat per la consellera de MÉS Margalida Puigserver— on el pressupost «s’ha vist augmentat amb el 90 % de l’increment d’ingressos del pressupost d’enguany i compta amb una capacitat elevadíssima d’execució.»

Bujosa també ha esmentat la necessitat d’enfortir el Consell amb més competències per convertir-lo en l’autèntic govern de l’illa. «Volem les competències que marca l’Estatut d’autonomia, i les volem amb la major brevetat possible i ben finançades», ha explicat la portaveu, a la vegada que ha reclamat un finançament millor, ja que l’actual és «clarament discriminatori cap a les illes. Volem un nou règim especial per a les illes».

Entre els assistents a aquesta segona jornada del debat de Política General hi ha hagut diversos càrrecs de MÉS per Mallorca, com els diputats Antoni Reus i Joana Aina Campomar, amb altres càrrecs com el batle de Sóller, Jaume Servera.