Biel Barceló: “un debat Antich-Bauzá no és un cara a cara, és un debat entre dues cares de la mateixa moneda”

El candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa emplaça els candidats de PSOE i PP a un debat plural

El candidat de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa i secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, ha aprofitat la seva intervenció en el tradicional acte de celebració del Primer de Maig a l’ermita de Sant Miquel de Campanet per emplaçar els candidats del PP i del PSIB-PSOE al Parlament, José Ramón Bauzá i Francesc Antich, a acceptar un debat plural, en què participin totes les forces amb representació parlamentària. Barceló ha fet referència a la possibilitat que els candidats popular i socialista acordessin la celebració d’un cara a cara, i ha afirmat: “un debat entre Antich i Bauzà é s un debat incomplet. No és un cara a cara, és un debat entre dues cares de la mateixa moneda”, en referència a les retallades socials a què donen suport tant PP com PSOE i a les polítiques discriminatòries amb les Illes Balears. 

El candidat de la coalició nacionalista i ecosocialista a la Presidència del Govern ha argumentat que “Francesc Antich no ha estat capaç que els diputats del PSIB-PSOE a Madrid plantessin cara al Govern de Zapatero. El Govern socialista espanyol ens ha negat 240 milions d’euros del fons de competitivitat, que ens corresponen”. Barceló ha recordat que “el 80% del pressupost del Govern és per a educació, salut i serveis socials. Ara, d’on haurem de retallar? Volen que retallem serveis públics essencials i bàsics, i això és inacceptable. El PSOE de Zapatero maltracta les Illes Balears, i vol que els treballadors paguin
les conseqüències d’una crisi que no han generat. I l’alternativa és el PP, que vol retallar encara més serveis públics i socials”. 

Per això, ha dit, “els emplaçam a tenir un debat també amb nosaltres, amb totes les forces parlamentàries, que donin la cara, perquè es puguin confrontar tots els projectes per treure endavant aquest país”. El candidat nacionalista també ha afirmat que la coalició PSM-IV-ExM serà determinant per evitar una majoria absoluta del PP: “serem nosaltres els qui aturarem els peus a la dreta, i serem decisius per conformar governs realment progressistes, nacionalistes i ecologistes”.