Biel Barceló signa un conveni amb set municipis per millorar la xarxa cicloturística entre Pollença i Santa Eugènia

El Govern invertirà 737.000 euros en treballs de rehabilitació de rutes ciclistes per millorar-ne la seguretat i la senyalització


El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha presentat aquest dilluns un conveni amb set municipis del Raiguer i del nord de Mallorca per tal de dur a terme obres de reparació i millora de la xarxa cicloturística. El projecte del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), organisme depenent de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme, suposarà una inversió de 736.767,84 euros i ha estat elaborat a iniciativa de l’Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB).
 
Biel Barceló ha explicat que les obres suposaran un gran avanç de la seguretat a les rutes actuals. També ha volgut destacar la importància del cicloturisme com a producte turístic de la temporada d’hivern, que atreu visitants als pobles del interior de l’illa i als respectius negocis locals.
 
A la signatura del conveni han assistit la batlesa Magdalena Solivellas (Campanet) i els batles Francisco Martorell (Santa Eugènia), Andreu Isern (Consell), Virgilio Moreno (Inca), Joan Rotger (Selva) i Miquel Àngel March (Pollença). El batle de Binissalem Jeroni Salom, que per motius d’agenda no ha pogut assistir, signarà el conveni durant aquesta setmana.
 
La rehabilitació de la xarxa de rutes cicloturístiques entre Pollença i Santa Eugènia preveu renovar els paviments, repintar i reformar tant la senyalització vertical com la horitzontal i la orientativa. Es millorarà un total de 27 kilòmetres, que corresponen a trams de tres de les rutes de la xarxa existent que surten de Sencelles, Port de Pollença i Inca. Està previst que les obres durin 3 mesos i comencin a principis del 2017.
 
Amb aquesta actuació, finançat íntegrament del CBAT, es dóna un impuls a la oferta turística de cicloturisme de la illa fora dels mesos d’estiu. La xarxa cicloturística ofereix camins de gran bellesa que acosten als visitants a conèixer la cultura i la gastronomia dels pobles del centre de Mallorca fora dels mesos d’estiu.
 
La Direcció General de Mobilitat i Transports de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha col·laborat amb la redacció tècnica del projecte.

Més informació