Biel Barceló reivindica a Brussel·les la figura de Ramon Llull com a pont entre cultures i religions

El Centre Balears Europa celebra el Dia de les Illes Balears amb un acte emmarcat en l’Any Ramon Llull


El vicepresident de les Illes Balears, Biel Barceló, ha intervingut en l’acte de commemoració del Dia de les Illes Balears a Brussel·les, que enguany s’ha emmarcat en les celebracions relatives al 700è aniversari de la mort de Ramon Llull. La Vicepresidència del Govern de les Illes Balears ha volgut reunir en un mateix acte ambdós esdeveniments, aconseguint que la capital de la Unió Europea es faci ressò de la nostra cultura a través de la figura d’un mallorquí universal.

Biel Barceló ha reivindicat la figura de Ramon Llull, i ha posat l’èmfasi en la seva voluntat d’entesa entre cultures i religions, en un moment de crisi a Europa arran de l’arribada de refugiats procedents de la guerra a Síria.

La celebració del Dia de les Illes Balears a Brussel·les ha consistit en la presentació del llibre “Els paisatges de Ramon Llull”, de Gaspar Valero i Gabriel Ensenyat, i la projecció del documental “La Sibil·la a Brussel·les”, de Pere Sànchez. Aquest documental fou filmat el mes de desembre de 2015, quan el cant de la Sibil·la fou interpretat a la Catedral de Brussel·les.

La trobada ha omplert de gom a gom la seu de l’Instituto Cervantes a la capital comunitària, i ha comptat amb la col·laboració del Casal Català de Brussel·les, la Delegació del Govern de Catalunya davant la Unió Europea, el Consell de Mallorca i el Centre Balears Europa.

Nombrosos residents de les Illes Balears i Catalunya a Brussel·les han acudit a la celebració, a la qual també han assistit el delegat del Govern de Catalunya, Amadeu Altafaj, membres de la Representació espanyola de l’Estat davant la UE, la presidenta del Casal Català a Brussel·les, el director general de Fons Europeus, Félix Pablo, o la directora gerent del Centre Balears Europa, Marta Neus López.