Biel Barceló reclama a les institucions de la UE suport a la innovació i una millor connectivitat per les Illes Balears

El vicepresident del Govern es reuneix amb membres de la Comissió Europea i del Parlament Europeu


El vicepresident de les Illes Balears i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha traslladat a les institucions europees les necessitats de Balears en relació al suport a les polítiques d’innovació i recerca i a la millora de la connectivitat de les nostres illes. Barceló ha aprofitat el viatge a la capital comunitària per participar en els actes de celebració del Dia de les Illes Balears per mantenir trobades amb representants de la Comissió Europea i del Parlament Europeu, a qui ha presentat els projectes del Govern en matèria d’innovació i recerca i turisme, i amb qui ha compartit impressions respecte al suport de les institucions europees a les polítiques regionals en un territori insular com són les Illes Balears.

El vicepresident ha explicat que l’objectiu de les reunions mantingudes ha estat “explorar la possibilitat d’obrir portes perquè es puguin cofinançar nous projectes i perquè es puguin iniciar sinèrgies per aprofitar els recursos que la UE posa a disposició dels estats membres i dels territoris que els integren”.

Barceló, que s’ha reunit amb Robert Schröder, membre del gabinet de la Comissaria de Recerca, Ciència i Innovació de la Comissió Europea, ha explicat que el Govern vol impulsar la innovació i la recerca per tal de diversificar l’economia, ha remarcat que l’estratègia de la UE va en aquesta mateixa línia, i confia que aquests contactes puguin fructificar en futurs projectes.

El vicepresident també s’ha reunit amb la responsable de l’Intergrup Parlamentari de Turisme del Parlament Europeu, l’eurodiputada Claudia Tapardel, a qui ha explicat els projectes de turisme sostenible. Tapardel ha exposat que el Parlament Europeu impulsa la declaració de l’any 2018 com a Any Europeu del Turisme. Davant aquesta iniciativa, Barceló ha avançat que el Govern hi donarà suport, amb la intenció que serveixi com a oportunitat per donar a conèixer arreu d’Europa el projecte d’impuls del turisme sostenible a les Illes Balears i per incidir en el debat europeu sobre el futur del turisme i la necessària sostenibilitat tant mediambiental com econòmica i social.

Així mateix, Biel Barceló ha posat de manifest els problemes de connectivitat que pateixen les Illes Balears, especialment Menorca, Eivissa i Formentera, davant els quals l’eurodiputada ha expressat voluntat de cooperar per fer visible aquesta problemàtica i cercar-ne solucions.

Barceló ha estat acompanyat pel director general de Fons Europeus, Félix Pablo, i la directora gerent del Centre Balears Europa, Marta Neus López.

D’altra banda, Biel Barceló també s’ha reunit amb l’eurodiputat del Grup Verds-ALE Ernest Urtasun, amb qui ha tractat temes com les polítiques de sostenibilitat, la crisi dels refugiats, el TTIP, entre d’altres. Urtasun s’ha ofert per traslladar iniciatives del Govern de les Illes Balears al Parlament Europeu.