Biel Barceló "Montoro se’n riu un altre cop de tots els ciutadans de les illes"

El portaveu de la MÉS per Mallorca rebutja l’anunci del ministre espanyol de presentar unes balances fiscals "regionalitzades"

La coalició ecosobiranista ha valorat avui les declaracions del ministre espanyol en relació a una futura modificació en el càlcul de les balances fiscals de les comunitats autònomes. Biel Barceló ha afirmat que "el ministre Montoro enganya i se’n riu de tots els ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes en no voler mostrar la injustícia de l’espoli fiscal que sofrim històricament a aquesta terra".

"Ja està bé de prendre’ns el pèl. Volen contar-nos contes, modificar els càlculs, i evitar mostrar els comptes. Això, mentre el Govern de les Illes, el president Bauzà i el conseller Marín no són capaços de defensar els interessos de les illes a Madrid", ha afegit Barceló.

El portaveu de MÉS per Mallorca ha recordat que el govern espanyol s’havia comprés a publicar anualment les balances fiscals, que demostrarien "la injustícia que patim els ciutadans d’aquesta terra i que té conseqüències damunt els serveis públics i les necessitats ciutadanes". Cal recordar que les darrers xifres publicades l’any 2008 ja van posar en evidència l’enorme espoli fiscal que pateix Balears, amb una aportació a l’estat espanyol del 14% del nostre PIB, sent la comunitat que més aporta i la que manco rep a canvi.

"Instam al Govern de Bauzà que pressioni perquè el govern espanyol compleixi amb el seu compromís i publiqui les balances fiscals per posar en evidència el fracassat, arbitrari i empobridor sistema de finançament de les comunitats autònomes".