Biel Barceló: “Mai no ho havíem tengut tan a prop”

És la primera vegada que es fan primàries a les Illes per a que la ciutadania de les Balears pugui escollir els seus candidats i les seves candidates al Congrés i al Senat


Il·lusió i ganes, ganes de fer història a les pròximes eleccions generals han estat presents a la primera assemblea comarcal de MÉS per Mallorca, que ha tengut lloc a Inca en motiu de la presentació de candidatures. A l’acte, hi han participat bona part dels 17 candidats al Congrés -entre els quals hi ha 10 dones i 7 homes-, i també candidats i candidates al Senat. A la Cambra Alta s’han animat a presentar la seva candidatura en nom de MÉS per Mallorca 6 persones- 4 homes i 2 dones- A l’assemblea, els candidats i candidates a les Eleccions Generals han pogut conversar amb la resta d’assistents i explicar les seves motivacions.

Arran dels històrics resultats de les eleccions del 24 de maig per MÉS per Mallorca, el coordinador de la formació Biel Barceló s’ha mostrat molt optimista amb la possibilitat d’aconseguir un diputat al Congrés. “Mai no ho havíem tengut tan a prop”, ha assenyalat. Barceló ha convidat a militants i simpatitzants a fer feina de valent per aconseguir la fita històrica de tenir veu pròpia de Balears a Madrid.

“En aquestes eleccions ens hi jugam molt tothom. Tant les Illes Balears com MÉS”, ha remarcat el coordinador de la formació, qui ha recordat que hi ha molts fronts oberts com la LOMQE, la llei mordasa, a la vegada que ha destacat “que l’any que ve es decidirà el sistema autonòmic de finançament, el REB i també en aquesta legislatura es parlarà molt del model d’Estat”. El fet que totes aquestes decisons es prenguin a Madrid fa que aquestes eleccions siguin decisives. “És important tenir veu pròpia”, assenyala Barceló.

Cal dir que és la primera vegada que a l’arxipèlag es duen a terme unes primàries perquè sigui la ciutadania de les Illes les que puguin triar candidats i candidates de Balears per al Congrés dels diputats i el Senat. Hi ha prop de 3.000 persones registrades per exercir el seu vot, una tercera part d’aquesta xifra són persones que tot i que no formen part de la formació, han decidit sumar-se a aquest procés obert.