Biel Barceló: “la Taxa de Reinversió Turística és el futur del turisme i l’economia del nostre país”

“No tenim tele però sí programa. Avui presentam les propostes concretes, realistes i transformadores per a la Mallorca d’avui i del futur”

“Indignar-se no basta, hem de fer MÉS. Estam preparats per liderar el canvi amb el govern dels millors, un govern més transparent i reclamant més sobirania”

MÉS per Mallorca ha ratificat avui davant més de 200 persones a S’Escorxador el programa electoral que recull les propostes que han estat participades per més de 1.000 persones, més de 70 entitats i amb debats i reunions durant gairebé dos anys. En aquest acte, que també ha servit per aprovar la incorporació definitiva de Demos+, s’han exposat les principals propostes en base a la Mallorca que volem: una Mallorca MÉS sobirana, MÉS sostenible i MÉS social.

Aquest és el contracte que MÉS signa avui amb la ciutadania, perquè té l’aval de les moltes persones i entitats que hi ha participat”. Totes les propostes que s’han aprovat avui es poden consultar a través de la web de MÉS per Mallorca:

“Liderarem el canvi de polítiques”

El portaveu i candidat a la presidència del Govern de les Illes Balears, Biel Barceló ha explicat les principals propostes programàtiques. “El dia 24 de maig tenim un referèndum. Hem de triar entre 2 models: el dels partits que defensen el model econòmic i social que ens ha portat en aquesta duríssima crisi, o el model de futur que defensam des de MÉS per Mallorca. La nostra proposta és molt clara: Volem un canvi de polítiques, i ens basam en tres pilars fonamentals: volem Corrupció zero, tendrem un govern preparat i exigim el dret a decidir sobre allò que ens afecta”.

Pel que fa a la corrupció, “ens comprometem a fer auditories ciutadanes, suprimir els privilegis com és el nivell 33, impulsar l’oficina de vigilància de la corrupció urbanística, controlar els lobbies, limitar els mandants i incrementar els mitjans públics en la lluita contra el frau fiscal, entre d’altres”. D’altra banda, “MÉS constituirà el govern dels millors amb una aposta per una Economia Innovadora i la millora de l’educació amb l’augment d’un 10% anual del pressupost en Educació. A més, establirem una Renda Garantida perquè cap persona quedi exclosa de l’estat del benestar”. Per últim Barceló ha recalcat la necessitat de “decidir aquí les coses que ens afecten i exigirem un finançament just”.

“El futur del turisme: la Taxa de Reinversió Turística”

Finalment, Biel Barceló ha concretat una d’aquestes propostes recollides en el programa electoral. “La Taxa de Reinversió Turística ens permetrà recaptar 2 euros de mitjana per nit i turista, i es cobrarà a ports i aeroport amb la previsió de recaptar 108 milions d’euros anuals, que ens serviran per destinar més inversions en Medi Ambient, Educació i Innovació”.

“Els nostres competidors estan reinvertint en les seves destinacions, i Balears no pot deixar de fer-ho també. Aquesta proposta ens garanteix la prosperitat compartida, el futur del turisme i la nostra economia. Aquesta és la millor manera d’ajudar al futur del turisme de les illes, per impulsar la protecció del Medi Ambient, millorar la formació i fomentar la innovació”.

A l’acte també hi han intervingut els candidats al Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i Margalida Puigserver, així com els candidats al Parlament Margalida Capellà i David Abril.