Barceló insta els hotelers a “deixar ja de fer alarmisme" per l’Impost del Turisme Sostenible

El vicepresident del Govern retreu als empresaris d’aquest sector que creïn una “polèmica artificial” quan la realitat dels contactes a la World Travel Market de Londres ha estat que grups hotelers, touroperadors i aerolínies britànics reben la nova fiscalitat turística amb “absoluta normalitat”


El vicepresident del Govern i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Biel Barceló, ha instat els hotelers a “deixar ja de fer alarmisme i campanyes que no porten enlloc més que a crear una polèmica artificial". La patronal hotelera havia tornat a qüestionar l’Impost del Turisme Sostenible que s’implantarà el 2016.


Barceló, en declaracions als mitjans prèvies a la seva compareixença al Parlament per presentar els pressupostos de la seva àrea per a 2016, s’ha mostrat "sorprès" per les declaracions de la presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, FEHM, Inmaculada Benito, que ha dit que el sector se sent "agredit" pel Govern a causa, entre altres assumptes, del nou impost turístic.

Segons Barceló, aquestes declaracions "artificials" i fetes "en l’últim dia" de la World Trade Market de Londres no reflecteixen el que ha passat a la fira turística ni els resultats de les trobades que s’han mantingut allà amb els diferents grups hotelers, ni operadors turístics ni aerolínies.

El vicepresident ha apuntat "un canvi pel que fa a l’escalada de declaracions dels hotelers" que no reflecteixen "la normalitat" sobre l’impost turístic que s’ha viscut a Londres.


"Deixin ja de fer alarmisme i campanyes que no porten enlloc, més que a crear una polèmica de manera artificial. Les declaracions d’ahir em semblen absolutament artificials i han creat una polèmica que no hi ha hagut", ha insistit Barceló.

El vicepresident ha dit que gairebé cap operador turístic ni aerolínia que opera a les Balears, amb les quals han tingut "moltes reunions", ha expressat preocupació per la nova versió de l’ecotaxa; en tot cas, ha assenyalat, han demanat informació sobre això per poder traslladar-als seus clients.


Han incidit en que l’impost s’ha pres com un "tema habitual i normal". "Estam bastant contents i tranquils de com han anat les coses", ha assegurat Barceló, que ha insistit que no es pot crear "polèmica" on no existeix.

Ha precisat que encara no hi ha data exacta per a la implantació de l’Impost del Turisme Sostenible, però es preveu la seva aprovació per part del Parlament en el segon trimestre de l’any.

Finalment, el vicepresident Barceló ha indicat les bones previsions per a la temporada d’hivern per part del mercat britànic amb un increment de vols.