Biel Barceló: «Hem de poder decidir sobre els nostres aeroports»

El vicepresident del Govern trasllada a la direcció d’AENA i d’Aviació Civil les reivindicacions de les Illes Balears


El vicepresident del Govern, Biel Barceló, s’ha reunit avui a Madrid amb el president d’Aena, José Manuel Vargas, per traslladar-li les reivindicacions de les Illes Balears en relació a la gestió aeroportuària. Barceló, que ha estat acompanyat pel conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, i pels directors generals de Ports i Aeroports i de Turisme, Xavier Ramis i Pilar Carbonell, respectivament, ha tornat a reclamar la participació de les institucions de les nostres illes en la gestió dels aeroports de Palma, Eivissa i Maó.

El vicepresident ha afirmat: «Hem de poder decidir des de les Illes Balears sobre els nostres aeroports, que són infraestructures fonamentals per al nostre país».

Biel Barceló també ha reclamat per part d’AENA un compromís de no pujar el nombre d’operacions per hora, especialment als aeroports de Palma i Eivissa, per garantir la seguretat i per evitar una major saturació en els mesos d’estiu. En aquest sentit, AENA s’ha compromès a no incrementar el nombre d’operacions per aquest estiu.

D’altra banda, els representants del Govern han traslladat als responsables del gestor aeroportuari la necessitat de millorar les inversions per reduir la petjada ecològica derivada de l’activitat aeroportuària.

A la reunió també hi han assistit, per part de l’Administració estatal, la secretària general de Transports, Carmen Librero, i el director general d’Aviació Civil, Raúl Medina.