Biel Barceló: “el 9-N és un moviment ciutadà imparable”

El portaveu del Grup MÉS insta el Govern espanyol a negociar amb el Govern català la celebració d’un referèndum d’autodeterminació vinculant i amb totes les garanties: “si no ho fa, aquest moviment li passarà per damunt”


El portaveu parlamentari del Grup MÉS, Biel Barceló, ha fet “una valoració molt positiva” de les dades de participació i del desenvolupament “amb plena tranquil·litat i normalitat democràtiques” del procés participatiu del 9 de novembre en què el poble de Catalunya es va poder manifestar sobre el seu futur polític. Barceló ha qualificat la jornada d’“històrica”, i afirma que ha estat un missatge potent de cara a l’exterior, ja que ha despertat molt interès en l’àmbit internacional.

Barceló assenyala que, tot i que el procés participatiu d’ahir no és vinculant i no té conseqüències jurídiques, constitueix “un moviment ciutadà imparable” cap a un canvi de l’status quo (més de 2,3 milions de participants, dels quals un 80% partidaris de la independència). “Si més de dos milions de persones han participat en el procés del 9-N, seran molts més els qui participaran quan se celebri una consulta o un referèndum amb totes les garanties”, ha dit.

En aquest sentit, ha instat el Govern espanyol a abandonar la seva posició “immobilista” i a actuar com un govern democràtic: “l’Estat ha de negociar amb el Govern català la celebració d’un referèndum d’autodeterminació vinculant, amb efectes jurídics, acceptat per les dues parts. Si no ho fan i continuen amb l’immobilisme, aquest moviment ciutadà li passarà per damunt”.

Biel Barceló conclou: “MÉS per Mallorca continuarà treballant pel reconeixement i per l’exercici del dret de decidir, també per les Illes Balears, com un avanç democràtic per caminar cap a una Europa de pobles sobirans. El dret de decidir és un objectiu que hem de defensar tots els demòcrates”.