Biel Barceló dóna suport al referèndum de Catalunya: «La democràcia està per damunt de tot»

El vicepresident, que es reuneix amb el conseller català d’Afers Exteriors, Raül Romeva, es mostra a favor «que el poble pugui votar i expressar la seva veu de manera democràtica», i censura l’actitud «repressiva» del Govern espanyol


El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha traslladat al conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva, el seu suport al referèndum previst per al proper 1 d’octubre: «La democràcia està per damunt de tot. Poder parlar i decidir lliurement ha de ser un front comú que ha d’unir a tots els que ens considerem demòcrates. Donam suport al dret a decidir i a la possibilitat que el poble pugui votar», ha dit.

Els dos dirigents han mantingut una trobada bilateral a Palma acompanyats per membres dels seus respectius equips, en la qual han tractat qüestions d’interès comú per als dos territoris. Entre d’altres, Barceló ha destacat els aspectes econòmics, culturals, lingüístics o de recuperació de la memòria democràtica. I tant Barceló com Romeva ha subratllat les bones relacions entre els dos governs.


Els dos representants han comentat també la situació política catalana, en relació a la qual Biel Barceló ha expressat el suport al fet que el poble de Catalunya s’expressi democràticament: «cal donar suport a la democràcia, que el poble pugui votar i expressar la seva veu de manera democràtica».

El vicepresident ha recordat que el Parlament de les Illes Balears va aprovar una proposició no de llei que instava els governs espanyol i català a dialogar per trobar solucions polítiques a la situació de Catalunya, i ha censurat l’actitud «repressiva» del Govern Rajoy, que «nega la realitat i la democràcia».

Romeva ha visitat Mallorca per a compartir l’experiència dels dos executius en matèria de recuperació de memòria històrica. En el marc de la visita institucional d’aquest divendres, Romeva ha visitat amb la consellera de Cultura, Participació i Esports de les Illes Balears, Fanny Tur, la fossa de sa Coma a Mallorca. En aquesta fossa s’estima que hi ha soterrats uns 400 cossos de milicians morts durant la guerra del 1936-1939, la majoria dels quals són catalans.

Amb aquesta visita institucional el Govern de la Generalitat de Catalunya i el Govern de les Illes Balears volen establir un marc de col·laboració per treballar conjuntament i convertir la fossa de sa Coma en un espai de memòria i reflexió dels fets succeïts al Llevant mallorquí durant la guerra.