Biel Barceló: “Després d’uns anys difícils, l’Orquestra Simfònica recupera el paper d’ambaixadora cultural del país”

El vicepresident i la consellera Ruth Mateu presenten el programa dels "Estius Simfònics Castell de Bellver", que passen de 4 a 7 concerts


L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears ha presentat la temporada de concerts d’estiu que realitzarà al Castell de Bellver entre el 2 de juliol i el 12 d’agost. A la presentació han participat el vicepresident del Govern, Biel Barceló, la consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, Jaume Gomila, director general de Cultura, Noemí Garcies, coordinadora general de Cultura, Patrimoni i Memòria Històrica de l’Ajuntament de Palma, i Mar Rescalvo i el mestre Pablo Mielgo, gerent i director titular de l’OSIB, respectivament.

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és unir la cultura i el turisme per demostrar que Mallorca, a més de ser una destinació turística de sol i platja, també ho és de gastronomia, esport, senderisme, cultura i, en aquest cas, la música com atractiu turístic.

Per anunciar la temporada de "Estius Simfònics", l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears realitzarà un concert públic, el proper 10 de juny, al Passeig del Born, a les 21.00 hores. Un lloc especial que va marcar un abans i un després en la història de l’OSIB.

El vicepresident Barceló ha destacat que “després d’uns anys difícils, ara l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears recupera el paper d’ambaixadora cultural del nostre país”, i ha assenyalat el simbolisme del concert al Born, lloc en què es varen celebrar concerts reivindicatius de l’OSIB en protesta per les retallades del Govern Bauzá i en defensa d’unes polítiques culturals dignes per a la nostra terra.

Un total de set concerts seran els que es realitzaran al Castell de Bellver, augmentant, significativament els quatre concerts que es realitzaven anteriorment. Cinc d’ells seran els dissabtes del mes de juliol i dos, els dos primers divendres d’Agost amb un cartell de luxe amb convidats com la soprano Maria Bayo, la pianista Maria Montero, el tenor Josep Bros, el pianista Michel Camilo, etc.

Els assistents podran adquirir abonaments si compren els 7 concerts de temporada amb un descompte d’un 20%, i també s’oferiran abonaments de quatre concerts (a escollir) amb un descompte del 10%. Els preus de les entrades seran els mateixos que els de l’any passat amb tarifes de 30, 25 i 10 euros (aquestes últimes en el primer pis i sense opció a l’abonament).

Les entrades i els abonaments estaran a la venda a partir de finals de maig. A més, els turistes que visitin Mallorca podran comprar les entrades anticipades a través d’un portal online anomenat "Cassistic".