Biel Barceló debat amb membres de la societat civil sobre el futur del turisme

L’Ateneu Pere Mascaró i la Fundació Emili Darder organitzen un sopar-tertúlia per compartir reflexions sobre la regulació del lloguer turístic i l’establiment d’un sostre de places


El vicepresident Biel Barceló ha participat aquest dimarts en un sopar-tertúlia organitzat per l’Ateneu Pere Mascaró i la Fundació Emili Darder per debatre sobre el futur del model turístic. Al debat han participat una quarentena de persones de l’àmbit de la societat civil organitzada (sindicats, organitzacions ecologistes, agràries...), de formacions polítiques d’esquerres i d’entitats vinculades amb el turisme (com ara APTUR).

Durant l’acte, Biel Barceló ha exposat les línies generals que impulsen l’acció del Govern en matèria d’economia i, més especialment, en relació a l’impuls d’un nou model econòmic, basat en la diversificació i la sostenibilitat, orientat a la creació de llocs de feina de qualitat. Ha explicat algunes accions impulsades pel seu departament, com ara la implantació de l’Impost del Turisme Sostenible o l’elaboració de l’avantprojecte de llei de regulació del lloguer turístic. S’ha marcat com a objectius la redistribució dels beneficis del turisme, la sostenibilitat (entesa des dels punts de vista mediambiental, econòmic i sociocultural) i l’accés a l’habitatge en condicions dignes.

Els participants han exposat els seus punts de vista en relació a la política econòmica i turística en general, i a la regulació del lloguer turístic i a l’establiment d’un sostre de places turístiques en particular. El debat ha resultat enriquidor, i ha mostrat la diversitat de perspectives i de propostes dels assistents, sempre des de posicions d’esquerres i progressistes: des de les posicions més restrictives dels membres del GOB o associacions de veïnats com ara la de Canamunt, de Palma, fins a les posicions més partidàries de la regularització oberta del lloguer turístic, com ara les dels representants d’APTUR.

El vicepresident Barceló ha valorat positivament les intervencions dels diferents participants, i ha afirmat que les al·legacions presentades les darreres setmanes a l’avantprojecte de llei contribuiran a millorar el text, que també s’haurà de tramitar al Parlament després de ser aprovat pel Consell de Govern.

L’acte ha estat moderat per Miquel Rosselló, de l’Ateneu Pere Mascaró, que ha agraït la participació dels assistents, i ha avançat que el format tindrà continuïtat amb altres temàtiques d’interès ciutadà i amb altres convidats.