Biel Barceló: “Camps no pot ser ni un minut més consellera d’Educació”

El Grup MÉS considera que la campanya de persecució política i l’assetjament contra la comunitat docent és “impresentable i inacceptable”. La coalició presenta al·legacions per demanar la retirada del decret de símbols, que mostra la “malaltia autoritària” del Govern Bauzá


El Grup Parlamentari MÉS ha presentat avui la seva al·legació al decret de símbols del Govern. Es tracta de només una al·legació, per demanar-ne la retirada. La formació afirma que aquesta norma “mostra de nou la seva malaltia autoritària contra el català i contra fonaments democràtics tan essencials com la llibertat d’expressió”.

El portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, explica que el decret que pretén aprovar el Govern “va contra la llibertat d’expressió encara més que la pròpia llei de símbols”. A més, segons la norma pràcticament qualsevol cosa pot ser considerada símbol, i per tant “per a la Conselleria, qualsevol cosa pot ser prohibida” a lliure criteri del Govern. A més, Barceló lamenta la prohibició de símbols d’altres territoris mentre no es prohibeixen els símbols antidemocràtics i feixistes.

Segons el portaveu ecosobiranista, el decret de símbols va contra la llei que desenvolupa (la llei diu que els símbols declarats d’interès local no necessitaran permisos, però el decret estableix que el seu ús haurà de ser autoritzat pel Consell de Govern), i vulnera els principis de jerarquia normativa i d’autonomia local.

El Grup MÉS demana la dimissió de Joana Maria Camps

Barceló també ha denunciat “la campanya de persecució política i l’assetjament laboral que exerceixen les autoritats de la Conselleria contra els docents són impresentables i inacceptables”. El portaveu del Grup MÉS ha fet referència als expedients contra els directors dels instituts de Maó i de Marratxí, als quals ha traslladat el suport de la formació: “són expedients polítics, que crispen i amb els quals volen crear por a tota la comunitat educativa”. “Joana Maria Camps no pot continuar ni un minut més com a consellera, ha de dimitir o ser cessada”.

Documents adjunts