Biel Barceló: “Bauzá està obsessionat, ha perdut el nord definitivament”

MÉS per Mallorca rebutja el decret que prepara el Govern per regular la llei de símbols, que limita encara més la llibertat d’expressió i suposa una ingerència en l’autonomia municipal per aprovar símbols d’interès local. El coordinador de la coalició lamenta que les obsessions antimallorquines del president li impedeixin concentrar-se en donar solucions als problemes reals dels ciutadans, que són l’atur i la crisi econòmica


La coalició MÉS per Mallorca ha manifestat avui el seu rebuig a l’esborrany de decret del Govern de José Ramón Bauzá que pretén regular l’aplicació de la llei de símbols. Aquest decret limita encara més la llibertat d’expressió, i suposa una ingerència en l’autonomia municipal ja que els símbols que hagin estat aprovats com a “símbols d’interès local” per part dels ajuntaments (en compliment d’allò previst en la llei) hauran de ser autoritzats pel Govern.

Batles i regidors de MÉS per Mallorca d’arreu de l’illa, juntament amb el coordinador general de la coalició i portaveu parlamentari del Grup MÉS, Biel Barceló, han comparegut en roda de premsa davant l’Ajuntament d’Inca, primer consistori que va aprovar la moció municipal per declarar la senyera i els llaços quadribarrats com a símbols d’interès local.

Jaume Alzamora, batle d’Artà, ha afirmat que aquest decret “acabaria amb la capacitat de decisió que tenen els ajuntaments sobre quins símbols volem tenir en els nostres municipis”. Especialment la senyera, “que forma part de la nostra simbologia tradicional”. Alzamora considera que la norma “no té cap sentit, accentua el caràcter impositiu i repressor del Govern”.

Biel Barceló ha explicat que “si la llei de símbols ja atemptava contra la llibertat d’expressió, aquest decret encara més. És un decret il·legal que no anirà enlloc, el Consell Consultiu el tombarà perquè encara restringeix encara més el dret fonamental a la llibertat d’expressió”. A més, Barceló considera que “demostra la deriva autoritària, malaltissa i obsessiva del Govern. El president Bauzá està obsessionat contra els nostres símbols, contra la nostra llengua, contra l’autonomia municipal, contra tot allò que ells no poden controlar. Bauzá ha perdut definitivament el nord, ha perdut els papers. Aquesta reacció a les declaracions municipals de la senyera com a símbol d’interès local és una declaració de guerra antimallorquina en tota regla”.

El portaveu de la formació d’esquerra mallorquinista lamenta que “mentre el president està obsessionat amb imposar la seva ideologia i aniquilar-ne qualsevol altra, és incapaç de donar solucions als vertaders problemes dels ciutadans, que segueixen patint la crisi, l’atur, les dificultats de les petites i mitjanes empreses...”.

Biel Barceló ha avançat que MÉS per Mallorca plantejarà la “batalla política i jurídica que faci falta” contra aquest decret. Així mateix, la coalició continuarà amb la campanya municipal a favor de la llibertat d’expressió i dels símbols propis, i afegiran a les mocions un punt per defensar també l’autonomia municipal front a les ingerències del Govern.

La coalició anima a la societat civil d’aquest país a continuar expressant-se amb total llibertat i respecte, tal com recullen els pactes internacionals de drets humans. “És absurd posar límits a la llibertat d’expressió des del fanatisme i l’autoritarisme, no es poden posar portes al camp”, diu Barceló.

A la roda de premsa d’Inca han acudit, a més de Barceló i Alzamora, els batles d’Esporles i Puigpunyent, Miquel Ensenyat i Gabriel Ferrà, els regidors de MÉS per Inca, Antoni Rodríguez i Andreu Caballero, i regidors de Manacor (Miquel Oliver, de MÉS per Manacor), Montuïri (Joan Verger, portaveu del PSM-Entesa), Bunyola (Andreu Bujosa i Mercè Bujosa, d’Esquerra Oberta de Bunyola) i Esporles (Maria Ramon, del PAS-PSM).

2 Missatges