Biel Barceló: «Avançam cap a un nou model econòmic, més diversificat i sostenible»

El vicepresident explica al Parlament que el Govern treballa per donar resposta a les necessitats les empreses tecnològiques i innovadores d’Eivissa, amb la voluntat de posar en marxa el Centre Bit aquesta legislatura


El vicepresident del Govern, Biel Barceló, ha explicat al Parlament que l’Executiu treballa per «avançar cap a un nou model econòmic, més diversificat i sostenible», en el qual és cabdal l’aposta per l’economia del coneixement, la innovació i el desenvolupament tecnològic.

Barceló ha contestat una pregunta parlamentària sobre la situació dels estudis previs a la creació del Centre Bit a Eivissa. Ha explicat que des del Govern s’ha duit a terme un estudi sobre l’Economia del Coneixement a Eivissa. Aquest treball consta de dues parts: un estudi quantitatiu de l’economia del coneixement a Eivissa, destinat a identificar el nombre d’aquestes empreses a Eivissa, i una segona part, qualitativa, per tal d’establir els patrons que segueixen les empreses d’Eivissa a l’hora d’innovar.

Aquest treball ha detectat les següents peticions del teixit empresarial eivissenc:

1. Suport financer per a la innovació
2. Institucions tècniques de suport a la recerca
3. Gent formada per treballar o arrancar indústries tecnològiques
4. Superar les dificultats per accedir a les xarxes

Biel Barceló ha avançat: «Treballam per donar resposta en aquestes peticions, conjuntament amb el Consell d’Eivissa, i per poder posar en marxa el Centre Bit a Eivissa en aquesta legislatura». El vicepresident ha explicat que la nova infraestructura funcionarà com a finestreta única on qualsevol actor d’Eivissa i Formentera podrà accedir a tota la informació i a tots els recursos de què disposi l’Administració per fomentar la innovació, especialment en l’àmbit tecnològic.

Des de la Vicepresidència del Govern, a través de les direccions generals d’Innovació i Recerca i de Desenvolupament Tecnològic i de la Fundació Bit, s’estan impulsant accions per donar suport a les empreses innovadores i tecnològiques arreu de les Illes Balears. A Mallorca, s’està treballant per fer del Parc Bit un centre tecnològic de primer ordre, que retengui i atregui talent. I a Menorca, s’ha posat en marxa el Centre Bit Menorca, a Alaior, que està dinamitzant de manera notable el teixit empresarial innovador menorquí.