Biel Barceló a Bauzá: “dialogui amb la comunitat educativa, o parteixi”

“Ara és el moment de dialogar, volem que el curs 2014-2015 comenci amb normalitat i amb una aposta per una educació de qualitat”


MÉS per Mallorca ha llençat avui un missatge clar al Govern del PP del president Bauzá: “O dialoga amb la comunitat educativa per solucionar el conflicte i recuperar els consensos, o millor que parteixi pel bé de l’educació a les Illes Balears”. Així ho ha dit el coordinador general de la formació, Biel Barceló, davant del Consolat, on s’han concentrat militants i simpatitzants de la coalició amb cartells en què es podia llegir: “Bauzá, incompatible amb el poble”.

Barceló ha aprofitat el darrer dia del curs escolar 2013-2014 per fer-ne balanç: “Avui acaba el curs escolar més conflictiu de la història democràtica de les Illes Balears. S’han romput consensos, s’ha perseguit als directors, s’han obert expedients sancionadors sense motiu, s’ha enviat als inspectors a perseguir llaços i pàgines web, s’ha aplicat el decret del TIL contra els criteris pedagògics de tota la comunitat educativa... I els màxims responsables d’aquest conflicte són el Govern del Partit Popular i el seu president, José Ramón Bauzá. La nul·la capacitat de diàleg del PP amb la comunitat educativa, la seva forma de governar totalitària i l’odi cap a la llengua i cultura del nostre país són motius més que suficients per dir prou i per recuperar el futur de Mallorca amb una altra forma de fer política”.

Des de MÉS per Mallorca assenyalen que els ciutadans perceben que el Govern del president Bauzá és el principal obstacle que impedeix solucionar el conflicte que l’enfronta amb la comunicat educativa. “Els ciutadans i les ciutadanes estan farts d’un Govern intransigent que atia el conflicte en compte de cercar-hi les solucions. Estan farts d’un Govern que ha perdut miserablement el temps en polèmiques absurdes, en compte de centrar-se en els problemes reals de la gent, en els problemes reals de l’educació”, diu Biel Barceló. La conclusió és que “els ciutadans i les ciutadanes perceben amb claredat que el president Bauzá és incompatible amb el seu poble”.

El també portaveu parlamentari del Grup MÉS afirma: “El curs 2014-2015 ha de ser diferent. El Govern del Sr. Bauzá s’ha d’adonar que té a la societat en contra, perquè la seva croada contra l’educació de qualitat va en detriment dels alumnes”.

“Des de MÉS per Mallorca afirmam que es pot governar d’una altra manera. Des del diàleg, el consens, la participació, el respecte envers els professionals. I apostam fermament per una educació de qualitat i inclusiva per als infants d’aquesta terra. Ara, l’objectiu immediat és que el proper curs escolar 2014-2015 pugui començar amb normalitat. Els nostres nins i nines han de poder tenir un curs 2014-2015 sense conflicte, amb garanties que no serà un any perdut”.

Per tal que el curs 2014-2015 comenci amb normalitat, Biel Barceló demana al Govern del PP que canviï radicalment d’actitud: “El Govern ha de tenir com a prioritat la solució del conflicte educatiu a través del diàleg, el respecte i el consens. S’ha de valorar la feina dels mestres i professors, s’ha de millorar el pressupost d’educació, s’han de resoldre els problemes socials, i s’ha de tenir clar que el problema no és la nostra llengua”.

I conclou: “Si el Govern del PP és incapaç d’aconseguir que el curs 2014-2015 comenci amb normalitat serà evident que el principal obstacle que impedeix solucionar el conflicte educatiu és el Govern del PP, i l’única solució serà la dimissió del president Bauzá. O dialoga amb la comunitat educativa per solucionar el conflicte i recuperar els consensos, o millor que parteixi pel bé de l’educació a les Illes Balears”.