Biel Barceló a Bauzá: “aquest serà el darrer curs del TIL, de les retallades i de l’autoritarisme”

El portaveu del Grup MÉS afirma al Parlament que “el proper curs es recuperarà el diàleg, el consens i l’autonomia dels centres, i la llengua no serà un arma per dividir els mallorquins”


El portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, ha afirmat en el Parlament que aquest curs escolar “serà el darrer curs del TIL, de l’autoritarisme, de la persecució als docents, de les retallades en educació i del mal govern”, i que “entre tots ho farem possible”. Barceló ha utilitzat la seva pregunta al president Bauzá en la sessió de control al Govern per demanar-li “com considera que ha començat aquest curs escolar”.

El portaveu del Grup MÉS, que ha assistit a la sessió parlamentària amb la camiseta verda de la Crida per una Educació Pública, ha retret a Bauzá que “per culpa de la seva ineficàcia s’han quedat amb la meitat d’inspectors”. També li ha recordat al president que “segueix negant-se a reunir-se amb la comunitat educativa”, actitud que ha provocat la jornada de vaga de docents d’aquest dilluns.

El president Bauzá ha justificat els atacs a la comunitat educativa i la imposició del model educatiu del TIL, i ha criticat la vaga de docents argumentant que “un dia de classe no es recupera”. A la qual cosa Biel Barceló ha contestat: “Diu que un dia de classe no es recupera. Per això la Conselleria tarda 15 dies en cobrir un professor de baixa...”.

Barceló ha apuntat que el canvi polític permetrà recuperar una política educativa basada en el consens. “Entre tots ho farem possible: aquest serà el darrer curs del TIL, de l’autoritarisme, de les retallades en educació, del mal govern. El proper curs es recuperarà el diàleg, el consens i l’autonomia dels centres, coses que no s’haurien d’haver perdut mai. I la llengua no serà un arma per dividir els mallorquins i mallorquines”.

En el plenari del Parlament el diputat Nel Martí també ha interpel·lat la consellera d’Educació, Joana Maria Camps, sobre el fracàs de la política educativa del Govern. Martí ha qüestionat les dades triomfalistes de la Conselleria sobre l’aplicació del TIL, i ha reptat Camps, sense èxit, a demostrar-les. Martí li ha etzibat: “El decret TIL, que no és trilingüisme, ni ha vençut ni ha convençut”.