Benestar triplica la inversió en beques de menjador i activitats d’estiu

S’han concedit per a juliol i agosto 442 beques, xifra que suposa un 145 % més que el 2014

Un total de 31 centres escolars públics de Palma ofereixen escoles d’estiu, 27 dels quals tenen servei de menjador


L’Àrea de Benestar i Drets Socials, encapçalada per Mercè Borràs, ha incrementat en un 145 % el número de beques d’escoletes, menjador, centres de dia i activitats d’oci d’estiu concedides en relació a 2014. Pel que fa a la quantitat econòmica atorgada, l’augment ha estat d’un 190 per cent. El batle de Palma, Jose Hila, ha donat a conèixer avui les xifres durant la visita a l’escola d’estiu que ha realitzat a l’Escola Graduada, un dels 31 centres públics que ofereixen activitats durant les vacances escolars.

El batle ha assegurat que s’està complint un dels compromisos de l’equip de govern: “Avui els nins i nines de Palma tenen les seves necessitats bàsiques cobertes, incloses les del seu temps d’oci”. “Gairebé hem triplicat els recursos que s’hi destinen i hem més que duplicat el número de beques concedides”, ha resumit Hila. A més, s’ha recordat el nou catàleg de prestacions que l’Àrea de Benestar va aprovar i que afecta a les beques d’estiu. Així, ara les beques d’escoleta i menjador es poden concedir tot l’any, no com abans, que només es podia fer durant el curs escolar. A més, s’ha incrementat la quantia econòmica de beques d’escoleta (de 150 a 200 euros mensuals) i d’activitats de vacances escolars (de 250 a 300 euros) i també inclouen totes les vacances escolars (Nadal i Pasqua també).

D’aquesta manera, entre juliol i agost s’han concedit de moment 442 beques de menjador, escoleta, centres de dia i activitats d’oci d’estiu, a les quals es destinen 115.482,34 euros. Si ho comparam amb l’estiu passat de 2015, durant els mesos de juliol i agost de 2015 es distribuïren un total de 688 beques de menjador i d’escoles d’estiu. L’import total d’aquesta prestació va sumar 166.930,50 euros. “No obstant això, esperam que durant el mes que queda de juliol i durant l’agost el número de beques prestades augmenti”, ha detallat Borràs.

Més presència

Mercè Borràs ha destacat també l’increment dels punts d’atenció que Benestar té a Palma, un fet que incideix en el número de beques concedides: la posada en funcionament del nou Centre Municipal de Serveis Socials Gregal, que es troba a son Gotleu, i els tres nous punts d’atenció oberts a son Ferriol, s’Arenal i el Terreno.