Benestar Social obre un nou Punt d’Atenció a la Ciutadania a La Soledat

El centre aproparà els serveis socials a més de 10.000 persones de les barriades de la zona

Amb l’obertura d’aquest punt, ja són quatre els nous punts d’Atenció que ha obert Cort aquesta legislatura, a més del nou CMSS de Gregal


La regidora de Benestar i Drets Socials, Mercè Borràs, acompanyada del batle de Palma, Jose Hila, i de la Directora General de l’àrea de Benestar, Catalina Trobat, ha visitat avui el nou punt d’Atenció de La Soledat (Nord i Sud) situat al carrer Ànimes, 2.

L’objectiu d’aquestes mesures és apropar l’atenció i els serveis socials a les persones, als barris i pobles de Palma, així com descongestionar els centres grossos per reduïr aíxí les llistes d’espera i donar millor servei. Aquest nou punt d’Atenció donarà servei a una població total de 10.565 persones (8.162 persones de Soletat Nord i 2.403 de Soledat Sud) i romandrà obert de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i els dimarts de 16:30 a 18:30 hores.

Aquest nou punt d’atenció disposarà d’una plantilla formada per un auxiliar administratius, un educador social del SIAD i tres treballadors socials.

Cal destacar que amb l’obertura d’aquest nou punt ja són quatre els punts d’Atenció nous que ha obert Benestar i Drets Socials aquesta legislatura: Son Ferriol, S’Arenal, El Terreno i ara La Soledat, a més del nou CMSS Gregal ubicat a Son Gotleu. Aquesta política d’obertura de nous de punts d’atenció social permet descongestionar els Centres Municipals dels Serveis Socials, reduïr el temps d’espera per ser atès per un treballadors social a Palma i crea, a més, una xarxa de serveis socials més propera als barris.

A Palma hi ha un total de vuit Centres Municipals de Serveis Socials. El CMSS de Llevant Sud atèn a la població dels barris de Foners, Polígon de Llevant, Son Malferit, Can Pere Antoni, La Soledat sud i nord i és un dels que té més expedients oberts de Palma.

En concert, la població de Llevant Nord i Sud representa un 34% del total de beneficiaris de Llevant Sud. Així, l’any 2016 es varen atendre a Llevant Sud un total de 3.725 persones, de les quals 1.310 pertanyen a La Soletat Nord i Sud.

En aquesta zona de Palma es concediren l’any 2016 un total de 4.155 ajudes econòmiques, de les quals 1.561 pertanyen a la població que ara serà atesa a La Soledat (Nord i Sud). Pel que fa a les dades de 2015 en aquesta zona de Palma s’observa un aument d’un 4% en el número de persones ateses, expedients i, especialment, nombre d’ajudes econòmiques i import de les mateixes que entre 2015 i 2016 ha augmentat d’un 34, 67% a un 37,56% i d’un 34,87% a un 37,38%.