Bel Busquets: "Presentam mesures que arriben directament a les famílies i que volen garantir la cohesió social"

El Consell presenta "Mallorca Reacciona", un pla de 89 milions d’euros per fer front a la crisi


La vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha presentat aquest divendres el pla “Mallorca Reacciona” juntament amb la presidenta, Catalina Cladera, i la vicepresidenta segona, Aurora Ribot. Són mesures de reactivació econòmica i social de la institució insular per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària.

Busquets ha destacat que el pla inclou "un paquet de mesures econòmiques i de propostes de gaudi de Mallorca que arriben directament a les persones, per ajudar a les economies familiars i també a garantir la cohesió social mitjançant l’oci i la cultura i també ajudes directes als agents econòmics, sobretot a petites i mitjanes empreses" i ha destacat les ajudes extraordinàries per al sector cultural i la creació del programa de promoció i difusió de la creació musical en l’àmbit cultural "la llançadora" i les campanyes que es faran per a la promoció del producte local.

Segons ha explicat la vicepresidenta, Mallorca Reacciona és “un pla que incorpora la perspectiva de gènere ja que les dones seran de les principals afectades per aquesta crisi”, ja que s’han posat en marxa noves llars per a les víctimes de violència masclista i també a per a dones que exerceixen la prostitució, a més d’acompanyament psicològic.

En l’àmbit del sector primari, Busquets ha assegurat que “crearem la marca producte de Mallorca amb campanyes específiques de producte local i de suport específic als artesans i per a la fidelització dels consumidors”. “Vull reiterar el nostre compromís amb les mallorquines i mallorquins, el nostre compromís de ser aquí per garantir la reactivació econòmica i social de l’illa”, ha afirmat.

El pla Mallorca Reacciona proposa un conjunt de 72 mesures per valor de 89 milions d’euros que el Consell destinarà a la reactivació social i econòmica de Mallorca. Es tracta de mesures dotades econòmicament a partir de la reorganització del pressupost d’enguany i estructurades en 4 eixos i 10 línies d’actuació. Són mesures específiques i amb partides econòmiques concretes, elaborades a partir de la participació de diferents agents i grups de l’oposició. La inversió de 89 milions d’euros que inclou el pla de reactivació social i econòmica del Consell es podria incrementar i arribar als 100 milions d’euros si el Govern central permet a les entitats insulars i locals disposar de la totalitat dels romanents i superàvits per minvar els efectes de la pandèmia.