Bauzá s’excusa amb mentides per no explicar què farà per aturar les prospeccions petrolieres

La formació recorda que l’any 2011 el senador Pere Sampol va proposar a Madrid la derogació dels decrets que autoritzaven les prospeccions, i el Grup BLOC-PSM-Verds va presentar una PNL en aquest sentit


El Grup MÉS lamenta que el president Bauzá no hagi contestat la pregunta que li ha formulat el portaveu de la formació d’esquerra sobiranista, Biel Barceló, sobre què farà el president per aturar les prospeccions petrolieres davant les costes de les Illes Balears. Barceló ha instat Bauzá a explicar quines accions concretes pensa dur a terme per aconseguir que el ministre Soria (que és qui en té les competències) aturi les prospeccions.

Bauzá, en compte de contestar a la pregunta, ha retret al portaveu del Grup MÉS que aquesta formació no s’hagués pronunciat abans contra les prospeccions. Des de la coalició lamenten que el president s’excusi amb mentides per no contestar les preguntes que se li formulen, i recorden que el llavor senador Pere Sampol (nomenat pel Parlament a proposta del Grup BLOC-PSM-Verds) va presentar una esmena al projecte de llei d’economia social per derogar els reials decrets que concedien els permisos per les prospeccions petrolieres a la Mediterrània (data: març de 2011). Així mateix, el Grup BLOC-PSM-Verds al Parlament de les Illes Balears va presentar una proposició no de llei per rebutjar les prospeccions i instar el Govern de l’Estat a derogar els decrets esmentats (data: febrer 2011), tot i que la iniciativa no es va arribar a debatre perquè va decaure quan es va dissoldre el Parlament quan va acabar la legislatura.

Des del Grup MÉS reiteren que la pilota, en aquests moments, és a la teulada del Govern de l’Estat i del PP. Si Bauzá i el PP de Balears s’oposa, com diu, a les prospeccions petrolieres davant les nostres costes, el que ha de fer és convèncer el ministre Soria que les aturi i/o rebutjar-les amb iniciatives parlamentàries dels diputats i senadors del PP de Balears a Madrid. Si no ho aconsegueix es demostrarà, com ha dit Biel Barceló, que el president Bauzá “no pinta res a Madrid”.

Documents adjunts