Barceló: “Sense la protecció que vàrem fer, el camp de golf estaria construït i Son Bosc seria irrecuperable”

MÉS i GOB celebren la sentència que els ha donat la raó al recurs presentat fa 8 anys


“Satisfacció total per aquesta sentència que ha donat la raó al recurs que vàrem presentar el GOB i el PSM”, assenyala avui, just davant dels terrenys de Son Bosc, Biel Barceló, coordinador de la formació ecosobiranista MÉS per Mallorca. Barceló ha remarcat que aquesta llicència s’ha demostrat que no era legal, i també que “no ens vàrem equivocar amb les passes que es varen fer en el seu moment en defensa del territori”.

El coordinador de MÉS ha volgut destacar la feina feta en aquell moment per la conselleria de Medi Ambient dirigida pel Biel Vicenç i també la de l’actual conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, qui formava part d’aquest equip que, amb la normativa europea a la mà, va aplicar la protecció directament a aquest espai i va aconseguir l’aturada de les obres, “perquè ara ens podríem trobar amb la paradoxa de tenir una sentència favorable i unes obres executades i aquest paratge totalment irrecuperable i destruït”, apunta Barceló. “Sense la protecció que vàrem fer, el camp de golf estaria construït i Son Bosc seria irrecuperable”, diu.

En aquest sentit, MÉS manifesta una doble satisfacció, per la feina feta des del govern llavors i la del PSM i el GOB per aconseguir que s’aturessin les obres. Barceló ha recordat que “la decisió de defensar Son Bosc va costar el pacte, per aquesta llicència concedida a l’ajuntament de Muro”.

Per tots aquests motius tant el GOB com MÉS per Mallorca celebren la sentència que diu que el camp de gol de Son Bosc és il·legal després d’un procediment jurídic de 8 anys.

La sentència publicada ahir 18 de febrer de 2016 consolida la protecció d’aquesta zona, que ja és zona de protecció per les aus. Aquesta protecció es va atorgar el govern l’any 2011. “I a partir d’ara les obres no només estan paralitzades sinó que són considerades il·legals”, assenyala Toni Muñoz, portaveu del GOB, qui també ha volgut destacar que darrere d’aquests obers hi ha tres grans cadenes hoteleres, que tenen desenvolupament important al voltant de Son Bosc i que pretenien fer aquí una oferta complementària.

El que va ser regidor de l’ajuntament de Muro, Jaume Payeres ha remarcat que l’ajuntament de Muro va fer cas omís a altres informes que ja apuntaven que era il·legal la llicència municipal. “Varen agafar els favorables. El dels funcionaris no es va tenir en compte, sinó que varen agafar el de la promotora. El varen copiar i el varen donar com a bo”, recorda Payeres.