Barceló, satisfet per la independència judicial en el cas Urdangarín, insta el Govern del PP a reclamar els doblers malversats

El portaveu del PSM-IV-ExM recorda que el gendre del rei “va sintonitzar amb una manera de fer política del PP a Balears i al País Valencià que ha acabat amb dos expresidents a la banqueta dels acusats”, i reclama perseguir la corrupció “caigui qui caigui"

El portaveu del grup parlamentari del PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, s’ha mostrat satisfet per la imputació de n’Iñaki Urdangarín en el cas Palma Arena de presumpta corrupció: “al jutge instructor del cas Palma Arena i a la fiscalia anticorrupció no els ha tremolat la mà a l’hora d’imputar al senyor Iñaki Urdangarín. Estam satisfets que hagi estat així, perquè la justícia ha de fer la seva feina independentment de qui sigui la persona investigada. Confiam que la justícia continuï essent independent i que arribi fins a les darreres conseqüències en aquest cas, com en qualsevol altre”. 

Barceló ha reclamat “una reflexió més global”, i ha recordat que Urdangarín “va implantar una manera de fer negocis per a la qual va trobar facilitats i complicitats tant a les Illes Balears com al País Valencià, ja que va sintonitzar amb una determinada manera de fer política del Partit Popular, que governava en aquell moment en aquests dos territoris”. El portaveu del PSM-IV-ExM recorda que “aquests negocis i aquestes males pràctiques polítiques han estat investigats per la fiscalia anticorrupció, i han acabat amb dos expresidents del PP, Jaume Matas i Francisco Camps, de Balears i del País Valencià, respectivament, asseguts a la banqueta dels acusats”. 

Segons Barceló “
se n’ha de prendre nota, s’han d’acabar aquestes pràctiques. La corrupció té conseqüències molt negatives, i s’ha de perseguir de manera implacable, caigui qui caigui”. 

També cal recordar que el Govern de les Illes Balears va afirmar en el Parlament, a resposta d’una pregunta del portaveu parlamentari dels nacionalistes i ecosocialistes, que es personaria en la causa judicial en què està implicat Iñaki Urdangarín per tal de defensar els interessos generals. “Esperam que el Govern complesqui la seva paraula, i reclami els doblers públics que s’hagin pogut malversar”. 

Finalment, Barceló també ha reclamat una reflexió sobre la necessitat de transparència i d’establir incompatibilitats en les activitats dels membres de la monarquia: “el gest d’ahir, de fer pública una part dels comptes de la casa
reial, és insuficient i arriba tard. Mentre la Prefectura de l’Estat continuï en mans de la institució monàrquica, s’ha d’avançar molt més en aquesta transparència, i s’han d’establir per llei incompatibilitats clares pel que fa als negocis i a les activitats que poden dur a terme els membres de la família reial. En aquest sentit, lamentam que tant PP com PSOE s’hagin mostrat submisos davant l’opacitat d’aquesta institució, i que no hagin actuat, a través dels respectius grups a les Corts espanyoles, amb la diligència i la transparència que els ciutadans esperaven”.