Barceló: “Rajoy va contra l’economia i el medi ambient de les Illes Balears. Un país modern escolta a la ciutadania i aposta per les energies renovables”

Declaracions del portaveu del Grup MÉS, Biel Barceló, sobre la defensa que ha fet el president espanyol, Mariano Rajoy, de les prospeccions petrolíferes davant les costes de les Illes Balears


“Des del Grup MÉS consideram que en aquests moments és molt clara la postura del PP en relació a les prospeccions petrolíferes davant les nostres costes. Després del ministre Soria, ara el president del Govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, s’ha posicionat a favor de les prospeccions. El president Bauzá ha quedat desmentit pel seu propi partit.

Queda clar, per tant, que dissabte passat els membres del PP de Balears es manifestaven contra el PP. I això hauria de tenir conseqüències. Si no, la participació dels membres del Govern en la manifestació per aturar les prospeccions quedarà en un simple teatre.

Rajoy ha demostrat que no defensa els interessos de les Illes Balears. Un país que camina cap a la modernitat no cerca prospeccions petrolíferes; un país que camina cap a la modernitat és un país que escolta a la ciutadania que es mobilitza, és un país que aposta per les energies renovables.

Ara queda ben clar quina és la situació a la qual el PP ens està duent, i és evident que no tenen intenció de canviar-ho. El Govern espanyol, primer en mans del PSOE i ara en mans del PP, aposta per les prospeccions petrolíferes en contra de l’economia, del territori i del medi ambient de les Illes Balears.

Necessitam, més que mai, algú que defensi les Illes Balears. No hi ha ningú en aquests moments que ho faci. S’han d’emprendre accions legals ja, no podem esperar més. Canàries ja ha presentat el recurs. Fa estona que els serveis jurídics de la CAIB haurien d’estar treballant en la presentació dels recursos contra les prospeccions petrolíferes, en compte de dedicar els esforços a recórrer la sentència contra la pujada del 25% del sou dels membres del gabinet del president Bauzá. Les prioritats del senyor Bauzá, però, són unes altres: que els serveis jurídics de la CAIB defensin la pujada de sous dels membres del seu gabinet”.