BARCELÓ: "No hi ha hagut cap instrucció, perquè els alts càrrecs de Govern adjudicassin contractes a cap empresa o a cap persona en concret"

Des de MÉS per Mallorca es destaca la voluntat de transparència del vicepresident Biel Barceló que avui ha comparegut a la comissió parlamentària, a petició pròpia i amb caràcter d’urgència


Barceló ha explicat avui al Parlament el detall dels dos contractes que es varen firmar amb Jaume Garau. En relació al que du com a títol Estudi sobre l’economia del coneixement ha recordat que si s’hagués fet per concurs obert difícilment s’hauria complert terminis establerts per Brussel·les. La necessitat i la utilitat de l’estudi, queda fora de tot dubte ja que permetrà executar 19 milions d’euros. D’altra banda també el vicepresident ha remarcat que es varen convocar 3 empreses i encara que no era necessari es va constituir una mesa de contractació i que també es va publicar en temps i forma a la Plataforma de contractació. En relació a l’estudi Baròmetre de satisfacció turística, Barceló ha explicat que es varen demanar per escrit pressupostos a sis empreses diferents i que l’informe de preu de mercat, realitzat en base en les propostes presentades, determinà que s’havia de fer un contracte menor. Finalment seguint els criteris de la direcció es considera que l’oferta de Regio Plus era la que millor s’ajustava al que necessita l’ATB.

“Estam davant una suma de fets aïllats que responen a procediments de contractació tramitats per diferents gestors que, ho crec honestament, actuaven de bona fe i pensant que col·laboraven amb el bé comú”, ha assegurat el vicepresident. Els directors general recorrien a empreses de reconeguda solvència però que, alhora, “es tracta d’un conjunt de fets que, sumats tots, ofereixen un panorama global que, en el seu conjunt, constitueix un error polític. Lament no haver-ne estat conscient abans”.

Des de MÉS per Mallorca es vol destacar la honestetat de Biel Barceló en dir que li va manifestar a Jaume Garau després de les eleccions “que era inconvenient que la seva empresa es presentàs a contractacions amb la meva Conselleria”. A la vegada que ha deixat clar que en tot moment que els seus directors generals volien contractar les millors empreses, les més solvents en l’àmbit de l’anàlisi econòmica i turística, independentment de quins professionals hi estiguessin vinculats.

També cal posar en valor la seva sinceritat quan ha afirmat que “esperava que es complís una regla no escrita, basada en el seny i en el sentit comú: que la persona contractada com a cap de campanya de la meva organització política no fos convidada a les contractacions, i que aquesta persona tampoc no s’hi presentàs. L’error ha estat que aquesta regla no escrita no s’ha complert”.

“Segurament trobarem errors humans, però res més. No hi ha hagut cap instrucció, ni per part meva ni de cap dirigent del meu partit, perquè els alts càrrecs de Govern vinculats a MÉS adjudicassin contractes a cap empresa o a cap persona en concret”, ha conclos Barceló.