Barceló: “Esperem el 2016 amb il·lusió i ganes per avançar en el desenvolupament de polítiques d’esquerres”

L’esquerra sobiranista està més present que mai


Per la formació ecosobiranista 2015 ha estat un any ple de canvis molt importants. I és que aquest any al Parlament de les Illes Balears s’ha conformat una majoria clara d’esquerres i també s’han visibilitat aquests canvis als consells insulars i als ajuntaments. En aquest context el coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló assenyala que “s’han iniciat polítiques clares per recuperar drets lingüístics, culturals i també per recuperar una sèrie de retallades socials, educatives i sanitàries, que es varen dur a terme durant la passada legislatura”.

Per MÉS el repte ha estat important, ja que va obtenir uns grans resultats a les autonòmiques del passat mes de maig. “Queda molt per fer, però sense dubtes tots aquests canvis, sense MÉS no hagueren estat possible.”, comenta Barceló qui recorda que bona part del que està aplicant, en aquests moments, són propostes que han sortit de les bases del partit. Per tant “l’esquerra sobiranista representada per MÉS està més present que mai”, afirma.

Barceló no obvia la sensació agredolça de no haver aconseguit l’objectiu marcat a les eleccions generals, “però això no impedeix que esperem el 2016 amb molta il·lusió, amb moltes ganes i ben conscients que la feina que hem iniciat aquests mesos tendrà fruits en els pròxims anys”. El coordinador assegura que serà una legislatura on es podrà treure un balanç molt bo i que els canvis seran molt significatius per recuperar polítiques d’esquerres i avançar en sobirania.

Al mateix temps des de MÉS es posa de manifest la necessitat d’arribar a un acord per part dels partits d’esquerres i sobiranistes en l’àmbit estatal. I és que seria molt dolent per als ciutadans i per a les ciutadanes tornar a tenir un govern de dretes com els que hem patit els darrers anys. D’altra banda la formació ecosobiranista demana a Podem i al PSIB que compleixen els seus compromisos i defensin un nou finançament per les Illes Balears.