Barceló: “El referèndum d’Escòcia ha estat una lliçó de democràcia a l’Estat espanyol”

El coordinador de MÉS per Mallorca destaca que els escocesos han pogut votar: “Cameron diu que, com a demòcrata, ha autoritzat el referèndum. Que n’aprengui Rajoy, que queda en entredit amb aquestes paraules”


El coordinador general de MÉS per Mallorca, Biel Barceló, ha afirmat avui que "El referèndum d’Escòcia ha estat una lliçó de democràcia a la resta d’Europa, i especialment a l’Estat espanyol”.

Barceló ha destacat que el primer ministre britànic, David Cameron, ha explicat avui que podria no haver autoritzat aquest referèndum, però que, com a demòcrata, l’ha autoritzat. “Que n’aprengui el senyor Rajoy, que queda en entredit amb aquestes paraules tan clares de Cameron".

El portaveu de MÉS per Mallorca afirma: “S’ha de destacar que els escocesos han pogut votar. El futur del seu país l’ha decidit la ciutadania, i no un tribunal format per 12 persones nomenades pels partits polítics, com pretén el Govern espanyol que passi en el cas de Catalunya”, en referència a la previsible suspensió de la convocatòria de la consulta per part del Tribunal Constitucional. “A Escòcia ha parlat el poble, i ha decidit democràticament i pacíficament el futur del país”.

Biel Barceló continua: “I que no es digui que la llei impedeix fer referèndums per exercir el dret de decidir. La Constitució preveu els referèndums, i és el Govern espanyol qui els pot autoritzar. Per tant, és una qüestió de voluntat política”.

Sobre els resultats del referèndum, el també portaveu parlamentari del Grup MÉS ha dit: “La voluntat dels escocesos i escoceses és continuar formant part del Regne Unit, ha estat un resultat clar i democràtic i s’ha de respectar. També s’ha de constatar que les coses no continuaran igual. La part més dinàmica del poble escocès (ciutats, joves...) ha votat a favor de la independència. Per tant, és evident que una part molt important del poble escocès que vol que hi hagi canvis. A més, hi ha el compromís del Govern britànic de donar més autonomia a Escòcia, i el primer ministre Cameron ja ha anunciat la voluntat de complir aquest compromís. El més important en política és complir la paraula”.